Canlandırmalar: Sinan Tuzcu, Ozcan Deniz, Burak Sergen, Muşfik Kenter
Seslendirmeler: Yıldız Kenter, Yılmaz Erdoğan, Cuneyt Turel, Meltem Cumbul
Oyuncular:
Sinan Tuzcu,
Burak Sergen,
Ozcan Deniz,
Muşfik Kenter,
Turan Ozdemir,
Selcuk Yontem
Senaryo: Kurşat Kızbaz
Seslendirenler:
Yılmaz Erdoğan,
Muşfik Kenter,
Yıldız Kenter,
Cuneyt Turel,
Mehmet Atay,
Meltem Cumbul
Muzik: Kalan Muzik, Omer Faruk Tekbilek, Sezen Aksu
Turu: Dramatik Belgesel
Yapım: 2008 Turkiye yapımı (Imagine Film Productions)
Kurşat Kızbaz'ın senaristliğini ve yonetmenliğini ustlendiği ''Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı'' adlı belgesel film 25 Nisanda gosterime girecek.
Evrensel barış, sevgi ve aşk duşuncelerinin vurgulandığı, Mevlana'nın hayatının en ozel ve en acılı donemlerinin anlatıldığı filmin dramatik sahneleri, Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Ozcan Deniz, Muşfik Kenter, Turan Ozdemir ve Selcuk Yontem tarafından canlandırıldı. Film, Yılmaz Erdoğan, Yıldız Kenter, Cuneyt Turel ve Meltem Cumbul'un şiirleriyle ve Mehmet Atay'ın anlatımıyla tamamlandı.
Muzikleri Kalan Muzik, Omer Faruk Tekbilek ve Sezen Aksu tarafından hazırlanan "Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı"nda 3D teknolojisi kullanıldı, 14. yuzyıl minyaturleri dijital ortamda yeniden yaratıldı.
Yapım aşamasında dunyanın farklı coğrafyalarından 50'yi aşkın cok onemli tarihci ve araştırmacıyla goruşuldu, canlandırma ve animasyon sahneleriyle 13'uncu yuzyılın dokusu ve havası yansıtılmaya calışıldı.
UNESCO ve Birleşmiş Milletler'den ozel izinler ve destek alınan filmin cekimleri 6 farklı ulkede tamamlandı.
Yuzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk duşunceleriyle tum dunyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, buyuk felsefi duşunur Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin yaşamı ve felsefesi uzerine kurgulanan filmde "aşk", "ney" ve "sema" uclemesi yer alıyor.
Tum dunyada milyonları etkisi altına alan, duşunceleriyle insanlığa yon veren Mevlana'nın sevgi ve barış oğretilerinin, sinemanın etkisi ve gucuyle yorumlanması ve geniş bir izleyici kitlesine sunulmasını amaclayan filmde, 13'uncu yuzyıldan gunumuze kadar uzanan, aşk ve humanizm temalarıyla insanlığı kucaklayan Mevlana'nın, evrensel duşunceleri şiirsel ve dramatik bir dille anlatılıyor.
Gitmeyi cok isterim wish...
Boyle bir film cekildiğinden bile haberim yoktu..
Bilgi icin teşekkurler.. ezlem gibi benim de haberim yoktu boyle bir film cekildiğinden
senin sayende bilgi sahibi olduk dilek
emeğine sağlık paylaşım icin teşekkurler gercekten işte paylaşmanın guzelliğinin bir orneği benimde haberim yoktu ve rabbim nasip ederse bende izleyeceğim
teşekkurler wish kadro mukemmel emeğine sağlık WİSH Şahane bir kadro, şahane bir tanıtım
Emeğinize sağlık Wish
Malesef bende bihaberdim sayende oğrenmişolduk teşekkurler. cok isterdim izlemeyi, umarım burayada gelir ve izleme fırsatı yakalarım
teşekkurler bilgilendirdiğin icin wish Ezlem cocuklara yer bul arkadaşım sinemaya gideceğiz
Teşekkurler WisH bende bu bihaber gurubuna dahilim şimdi senden duydum bir Konyalı olarak ne kadar utandım anlatamam Benim durumumda farklı değil: )) Bilgilendirdiğin cin teşekkurler WisH gitmeyi cok isterim Bu filmi izlenilecekler listeme almış durumdayım.. Merakla bekliyorum,
super bir kadro ile cekilmiş..
Harika bir tanıtım Ellerinize saglık WisH evet super bir kadro
izlemeyi bende cok isterim inşallah ilk fırsatta izlicem
teşekkurler Wish paylaşım icin Acıkcası benimde filmden haberim yoktu sayenizde oğreniyoruz
Oyuncu kadrosu super gosterime girdiğinde izlemek isterim
Tanıtım icin tşkler WİSH emeğinize sağlık
Mevlana Celalettiin Rumi-Aşkın Dansı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Mevlana Celalettiin Rumi-Aşkın Dansı
-
12-09-2019, 21:09:20