İlk zamanlarda lanetlik şeytan insanlar arasında oz cehresiyle serbestce dolaşabiliyordu.
Bir gun gercek mu'minlerden biri yanına yaklaşarak şeytanı denemek istedi. Mu'min,
- Ey Şeytan, ben seni cok seviyorum. Aynı senin gibi olmak icin ne yapmak gerek? Bana soyler misin?" diye soze girişti.
Lanetlik şeytan bir av yakaladığından emin soze başladı. Once,
- Hayret! Bugune kadar benim gibi olmak isteyen bir kişiyle karşılaşmamıştım. Sen nasıl istiyorsun bunu? Ne mutlu sana! Seni candan tebrik ederim, dedi.
Sonra da kendisi gibi olabilmenin yolunu şoyle gosterdi:
- İlk işin namazı terk etmek olacak. Sonra da eğriye, doğruya boyuna yemin edeceksin.
Butun bunları can kulağıyla dinlemiş gorunen mu'min ortaya atılarak,
- Ey Şeytan! Ben Allah'a namazımı terk etmeyeceğim, asla dilimi yemine alıştırmayacağım diye erkek sozu verdim. Sozumden beni kimse caydıramaz, dedi.
Birden oltaya duşurulerek kandırma ve avlama usulleri meydana cıkarılmak istendiğini anlayan şeytan başına kaynamış su dokulmuş gibi şaşırıp kaldı. Bunun uzerine lanetlik şeytan:
- Şimdiye kadar senden başka kimse beni tuzağa duşurup de insanları nasıl kandırıp avladığımın usullerini oğrenememiştir. Fakat bundan boyle oz cehremle insanlar arasında dolaşmıyacağım ve hic kimseye de kandırma metodlarını acık etmeyeceğim, diye and icti.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Şeytan'ı İmtihana Ceken Mumin
-
12-09-2019, 12:29:42