sadece bu yazdığına Kuran'dan yorumsuz bir ayet ekliyorum.
Allah ve Resûlu bir iş hakkında hukum verdikleri zaman, hicbir mu’min erkek ve hicbir mu’min kadın icin kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlune karşı gelirse, şuphesiz ki o apacık bir şekilde sapmıştır.(Ahzap 36)
Bu ayeti ben bizzat yazılarımda kullanıyorum.Bazıların bir turlu anlıyamadığı veya anlamak istemediği şu:burda hukum verme olayını peygamberimizin bizzat kendinden değil Allah'tan aldığı vahiy doğrultunsunda yapmaktığıdır.Bunu destekleyen ayetleri de buraya bir cok kez yazdım.Ama bazıları goremiyorlar veya gormek istemiyorlar.
Konu Allah'ın dini olunca hukum yanlız Allah'ındır.Kimseye soz hakkı duşmez.
yusuf suresi 40
"O'nun yanında nelere kulluk ediyorsunuz? Sadece bir takım isimlere ki, adlarını siz ve atalarınız koymuştur. Onlar hakkında Allah, hicbir kanıt indirmemiştir. hukum yalnız Allah'ındır. O, yalnız ve yalnız kendisine kulluk etmenizi emretti. Eskimez ve porsumez din işte budur. Ama insanların cokları bilmiyorlar."
Ayette ne diyor hukum yalnız Allah'ındır.Bu ne demek hukmu sadece Allah verir demek değil mi?Devamın da daeskimez porsumez dinin bu olduğunu buyruluyor.Yani eskimez porsumez din sadece Allah'ın hukum verdiği dindir.Allah'tan başka kimi hukme ortak ederseniz edin bu şirktir...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Hadissiz olmaz diyenlere cevap
-
12-09-2019, 11:46:21