Kurtlar Vadisi dizisinde Atilla Olgac tarafından canlandırılmış karakter.

Kurtlar Konseyi'nin uyelerinden birisidir. Baron Mehmet Karahanlı'nın sağ koludur. Baronun, ailesinin ve konseyin guvenliğini sağlamaktadır. Fevri kişiliği ile one cıkmaktadır. Karekteristik ozelliği ise elindeki cakısı ve yuzundeki yara izidir. Sonraları bu cakının kripteksin anahtarı olduğu ve yara izinin ise Polat Alemdar'ı cocukken kacıran Aslan Akbey isimli istihbaratcı tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. Kılıc, Polat'ın, Efe olup olmadığını Nergis Karahanlı'ya ve Nizamettin Guvenc'e sormuş, Nergis Karahanlı, Polat'ın oğlu olup olmadığından emin olmadığı icin cevapsız kalmış, fakat Nizamettin Guvenc kendi cıkarları acısından Kılıc'ı yanına cekmek icin Polat Alemdar'ın Mehmet Karahanlı'nın oğlu olduğu gerceğini ondan saklamışsa da, Polatın Safiye'yi Nizamettinin elinden kurtarması uzerine, onun Safiye'nin kardeşi, dolayısıyla da Karahanlı'nın oğlu olduğunu anlamış ve Nizamettine ona neden yalan soylediyini sormuştur. Nizamettin Sen bana duymak istediğini sordun, ben de sana duymak istediğini soyledim diye cevap vermiştir. Kılıc, gozuktuğu son bolumde kripteksin anahtarının elindeki cakı olduğunu Nizamettin Guvenc ile paylaşmış ve bu gerceği oğrenen Nizamettin cakıya bakmak maksadıyla Kılıc'dan aldığı cakıyı Kılıc'a saplayarak onu oldurmuştur. Bir bolumde Nergis Karahanlı'nın Ali diye seslenmesinden isminin Ali olduğu anlaşılmıştır.