Abalıoğlu Grubu Yonetim Kurulu Uyesi Ender Abalıoğlu, son donemde artan yumurta fiyatlarının gelecek yıl ocak şubat aylarında normale donmesini ongorduklerini soyledi. Abalıoğlu, yumurta fiyatlarının son gunlerde gereğinden fazla artış gosterdiğini ifade etti.
Artıştaki en buyuk etkenin 1 yıldır zarar eden yumurta ureticilerinin daha fazla dayanamayıp faaliyetlerine son vermesi olduğunu belirten Abalıoğlu, “Ozellikle kafesleri yıpranmış, bakım isteyen işletmeler bunu yapamayınca yumurtlayan hayvan sayısında ciddi azalmalar oldu. Uretimin azalması, fiyatlarda anormal yukselişe yol actı‘’ dedi. Yumurtada uretim miktarının artmasıyla fiyatların normale donebileceğini dile getiren Abalıoğlu, şoyle devam etti: ‘’Bunun da yaklaşık olarak gelecek yılın ocak-şubat aylarını bulmasını bekliyoruz. Biz şirket olarak uzerimize duşen gorevi yaparak ulke yumurta ihtiyacının yuzde 1.6’sını karşılıyoruz. Denizli Kocabaş‘ta yer alan ciftliğimizde gercekleştirdiğimiz yıllık 250 milyon adet uretim ile sektorun uc buyuk yumurta ureticisi arasında yer alıyoruz.’’ Abalıoğlu, onemli miktar yumurta ihracatı yaptıklarını da belirterek, “Hali hazırda Irak’a ihracatımız bulunuyor.
Bununla birlikte buyukluk sırasına gore İran, Suriye, Azerbaycan ve İsrail Turkiye’nin yumurtada en onemli ihracat pazarlarını oluşturuyor’’ diye konuştu.
Likit yumurta uretiminin artmasını beklediklerini belirten Abalıoğlu, “Onumuzdeki donemde sektorumuzde yenilikci urunleri daha fazla goreceğimize inanıyoruz’’ dedi.
Kaynak