KARMA NAMAZ UYDURULARI!
Hic bir ilme istinat etmeden, zaman zaman şahsını ilgilendiren bir mevzu ve dava olmadığı halde, Hz. AllÂh’a inanan toplumların, emr-i ilahiye uyumlu yaşamak isteyen toplumların bu yonlu yaşantılarının ne olduğunu bilmeden, bir ilmi gerekceye isnat etmeden, yaşadığı nefsani duygulardan oteye yolunu bulamadığı ruhu, gıda ve zevkinden habersiz bir yaşantılarının urettiği uzucu şeriat parazitleri…
Cıktığı yerler malum olduğu kadar, gorunumu gizli…
Maksat aşikar ehline, gizli değil amma umuma tahrifat niyetler gizli…
Bunları ureten kasdi malum toplumlar var amma yerleri gizli…
Her fabrika urettiği cihazın kullanım izahını kullanıcıya yanlışlık yapmasın, cihaz normal vazifesini yapsın diye izahını normal gorduğun halde, nicin insan olmaya namzet Benî Âdem’i, maddesi manası ile yoktan var eden Hazreti AllÂh’ın efdal-i mahluk, şerefli mahluk sıfatına nail olabilmesi icin Yaratanının kullarına lutuf ve ihsan eylediği plan ve projesi, gerceği ilminden habersiz, ilmel-yakin bilgileri ile yaratılışın gercek yonunden habersiz?!...
Aynel-yakin ve Hakkal-yakinden habersiz olduğu halde!..
Ehli olmadığı bir davaya ‘sahip cıktım’ edası ile, bu ucuz kahramanlıkların ayıp olduğundan belki habersiz!..
Yersiz iddiasında gulunc duruma duştuğunude mi bilemiyor?!.
Zamanın farkında, Yaratanının tertip ve tanziminin nefsinde mesuliyetini idrak ederek yaşayan şahıslara karşı tutumlarında gercekleri uygulamaya caba gosteren sadık kullar na-ehil tarafından neden garipsenir? Neden horlanır?!..
Yaratanına yonleri donuk, ibadet ve taatta ve icraatta sadık ve muhip kullar nicin kucumsenir?!.
Na-ehlin yersiz mudahelesi ile gerceğin ne hale geldiğini gor!
Olmaz ise olmaz emr-i ilahiyi yazıyorum, iyi oku veya dinle!
Fetva şu vecihledir:
Cemaatle namaz veya munferit tek başına olsun, yanına veya onune durdu ise kadın, kadının kadın olduğu biliniyor ise, kadının sağındaki, solundaki, arkasındaki erkeğin rukulu, secdeli namazı olmaz!
Carpık duşuncende israr ediyor isen, gercekleri veciz kelÂm ve esprileri ile anlatan Bektaşinin şu fıkrasını hatırlatırım:
Subaşı emir verdi:
--Vurun kıcına iki yuz deynek! diye
Bektaşi gulerek, subaşıya:
--Sen ya sayıyı bilmiyorsun, yahut kıcın yok!..
Bu mevzuda emr-i ilahiye kendini yukumlu gormeyen, namazın emr-i ilahi olduğunun, lutfu ilÂhi olduğunun bilincine eren iman ehlinin miracı olduğundan habersiz kişilerin, ileri surduklerini, bu mevzudaki goruşlerini, subaşının olcusuz atmasyon atışlarına benzetirim ve derim ki:
Seksen yedi yaşıma girdim, namaz borcum yok zannediyorum. Rabbımın lutfu ihsanı, zamana uyumlu yaşantımla yarım asırlık irşat vazifesi ile veraset-i Nebi ile de yukumluyum, Rabbım lÂyik kılsın iyi dinle!
Kastim şahsına hakaret değil. Munakaşa ettiğiniz bu mevzuların belliki ehli değilsiniz!
Bırakın bu mevzuları, bu yonlu mesuliyet taşıyan ehli duşunsun!
Safımda ve yanımda veya onumde ruku ve secde eden bir kadın, velevki tesetturlu olsun, kadın olduğunu bildimse; “Hz. AllÂh’ın ihsan eylediği, ahir zaman Peygamberimizin tarif buyurduğu namazı kılmam imkansızdır” diyorum, nefsi duygularım galebe calar, manamı rahatsız eder, kılamam!...
Aklının ermediği, vazifen olmadığı emr-i ilahilere, bilgin dışı olaylara karşı cıkmaktan vazgec, cunku bu bilgiler akıl ve mantık olcusu dışındadır!.
Hele bu halin cahili, sen “ben kılarım!” diyorsan, bu masalı benim kulÂhıma oku!..
Emr-i ilahiye uyumlu namazın gercek olcumu ilmel-yakin değil, aynel-yakın otesi Hakkal-yakındır. Zira mu’minin miracıdır!..
Protokol icabı kıldığın namazları mirac gibi gostermeye kalkışma, ayıp oluyor!..
Yunus’a kulak ver:
Eğer bir kalp yıktın ise bu kıldığın namaz değil;
Yetmiş iki millet dahi elin yuzun yumaz değil!..
Yetmiş iki milleti bir gozle gormeyen,
Halka muderris olsa da hakiykatte asidir!.
Esas bu davayı yurutmeye calış!
Gonul
Kur’an baştan aşağı sevgiyi anlatır.
İnsan seviyorsa insandır.
İnsanı tanımadan Allah tanınmaz.
İrfan mektebi yuce insanların,
Hakikatleri tahsil universitesidir.
Kalp ne zaman sevgi ile donanırsa,
O zaman ismi gonul olur.
Sevgi olmazsa,
Gonul ne işe yarar ?
Gonul olmazsa,