BİTMEK BİLMEYEN DRAM!
ABD ve Turkiye’ye “En kısa surede demokrasiye gecme, Muslumanların haklarını da iade etme” sozu veren Myanmar lideri Thein Sein’in olağanustu hÂl ilan ederek orduyu gorevlendirmesi bile Budist ceteleri durduramadı. Aksine olaylar bircok bolgeye sıcradı. Evleri yakılıp yıkılan 6 bin Musluman ortada kaldı.
İNSANLIK YİNE AYAKLAR ALTINDA
Muslumanlar olduruluyor, dunya ‘soykırım’ı izlemekle yetiniyor!.. Budist rahiplerin liderliğinde, 2012’de başlayan katliam 4 gun once tekrar alevlendi. Musluman kasabalarında evler, camiler tek tek yakıldı. Vahşet bununla da bitmedi; insanlar diri diri ateşe verildi. Cesetler iplere bağlanıp sokaklarda suruklendi.
BM YİNE YETERSİZ KALDI
Muslumanlara hayat hakkı yok
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), BM ve Turkiye’nin Myanmar’ın Arakan eyaletinde normalleşme yonunde attığı cabalar ne yazık ki bugune kadar yeterli olamadı. İİT’nin bolgede ofis acmasını militan gruplar engelledi. Turkiye, bolgede onemli girişimlerde bulunmuş; BM ise, ancak guvenli bolgelerde (!) yardım yapabildiğini duyurmuştu. ABD Başkanı Baracak Obama, ikinci defa başkan secildikten sonra ilk ziyaretini Myanmar’a yapmış ve buradaki Muslumanların haklarının verilmesi yonunde yonetime cağrı yapmıştı. Ancak bu girişimler hicbir işe yaramadı.
Cocuk sahibi olmaları bile hukumetin iznine bağlanan Muslumanlardan yaklaşık 1 milyonu komşu ulkelerdeki multeci kamplarına, 700 bin kadarı da Suudi Arabistan’a sığınmak zorunda kaldı.
Dışişleri: Endişe ile takip ediyoruz
Muslumanlara yapılan katliamlara Dışişleri Bakanlığı da tepki gosterdi. Yapılan yazılı acıklamada, Arakan bolgesinde vatandaşlık statuleri belirsiz durumda olan Rohinga Muslumanlarının etkilendiği 2012 icindeki olaylar ertesinde gerginliğin halen devam ettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Turkiye, Meikhtila’daki olayların bir an once kontrol altına alınması, faillerinin bulunması ve olayların yayılmasının onlenmesi icin gerekli adımların atılması hususlarında Myanmar hukumetine cağrıda bulunmaktadır.”
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Insanlık yine ayaklar altında
-
12-09-2019, 09:08:40