2 Ocak 2009 Tarihli Hurriyet Gazetesindeki Makale...

Mazlumun, mağdurun ve cocuğun dini sorulmaz

HAZRETİ Peygamber (SAV), "Ben guzel ahlakı tamamlamak icin gonderildim" buyuruyor.

İnsanın vicdanında var olan ama orselenmiş guzel ahlakı tamamlamak icin. Demek ki, eksikler var.
Bugun o eksikler daha da belirgin. Yeniden bir temizlenme, arınma donemi yaşamalıyız.
Yureklerimizi, saflarımızı sıklaştırmalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz.
Tek akıl, tek vicdan, tek ses ve tek yurek olmalıyız. İnsanlığın onurunu korumak icin.

Birkac gundur bombalanan Gazze’de hayatını kaybeden sivillerin 130’u cocukmuş! Oyle diyor rakamlar.
Helali haramı, varlığı yokluğu, sucu veya sucsuzluğu anlamadan bu dunyayı bize, dunyayı kirletenlere bırakıp narin kefenlerine sarılarak giden 130 cocuk.
Sizden ozur diliyorum cocuklar insanlık adına.
Dunyanın ve İslam áleminin kefenine, luksune, şatafat ve debdebesine kanmış liderleri adına sizden ozur diliyorum.

* * *

Ellerindeki kutsalları değiştirenlere, gonullerinden "sevmek, merhamet etmek ve insan olmak"
kavramlarını cıkarmış olanlara, gormeyenlere veya bu kutsalları goremeyenlere denecek fazla bir şey yok maalesef.
Bu yeni yılın ilk gunlerinde "Sevgi Peygamberi"nin merhamet, sevgi ve şefkat kokan mesajlarını yeniden hatırlatmak ihtiyacı hissettim.
İnsanlığın olum kusan silahlara, roketlere, bombalara değil insan olmaya muhtac olduğunu yeniden hatırlatabilmek icin.
Yuce Allah’ın bize zulum doğurmayan, onurlu bir guc vermesine muhtac olduğumuzu yeniden hatırlatmak icin gelin beraberce
Peygamberimizin cennet bahcesinde kısa bir gezintiye cıkalım.

- Hz. Ebu Hureyre (RA) anlatıyor: Resulullah ilk turfanda meyveyi gorduklerinde o yemişi yanındaki en kucuk cocuğa verirdi.
(Muslim, Hacc, 85) Once cocukları sevindirirdi.

- Bir harbin sonunda vurulmuş bir cocuk gordu. Kimin vurduğu belli değildi. Cocuk kimdi, belli değildi.
O gun, butun bir gun Hz. Peygamber (SAV) mubarek ellerini goğe cevirdi ve Ya Rabbi, ben bu cocuktan dolayı sana yoneliyorum.
Muhammed’in bundan haberi yoktu. Muhammed bundan razı değildir. Muhammed bu gunahtan habersizdir.

- Savaşmak zorunda olan ashabına -Hz. Ali’ye- talimat veriyordu.
"Kadın oldurmeyin, cocuk oldurmeyin, yaşlı oldurmeyin, kilise yakmayın, yeşillikleri koparmayın.
" Dunya bu ilkelerden ne kadar uzakta. Dunya bu guzelliklere ne kadarda yabancı duşmuş.
Bir yanda medeni olduğunu, nazik olduğunu fısıldarken ote yanda olum kusanlara tebessumle bakanlar.

- Hz. Omer (RA) anlatıyor: Peygamberimiz şoyle buyurdu. "Merhamet etmeyenlere (ahirette) merhamet olunmaz.
Bağışlamayan kimse bağışlanmaz. Tovbe etmeyen kimseden tovbe kabul edilmez.

- Bir adam Resulullah’a şoyle dedi: "Ya Resulullah, ben koyun kesiyorum. Ancak ona acıyorum".
Peygamberimiz şoyle buyurdu: "Sen koyuna merhamet edersen Allah da sana merhamet eder."
Koyuna merhamet etmek. Sahabe bunu soyleyince Peygamberimiz yadırgamıyor, seviniyor, mutlu oluyor.
Allah da sana merhamet etsin buyuruyor.

- Hz. Ebu Hureyre (RA) anlatıyor: Peygamberimiz buyurdu.
"Biri yolda yururken cok susadı. Derken bir kuyu buldu.
İcine inip su icti, cıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir kopek gordu.
Adam kendi kendine bu kopek de benim gibi susamış deyip tekrar kuyuya indi, ayakkabısını su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı cıktı ve kopeğe su verdi.
Allah onun bu davranışından dolayı razı oldu ve onu bağışladı.

- Sahabe sordu: "Hayvanlara iyilik yapmaktan dolayı bize sevap var mı?"
O cevap verdi: "Her yaş ciğer (canlı) icin bir sevap vardır." (Buhari, Şirp, 9; Muslim, Selam, 153)

Mazlumun, mağdurun, cocuğun dini ve ırkı sorgulanmaz ve sorulmaz. Onun yanında olunur, karşısında olunmaz.
Kanı dokulmez, kanı dindirilir. Gozu yaşartılmaz, gozyaşı dindirilir. Hicbir kutsal, cocuk oldur, diyemez.
Medeni dunya bundan ne kadar uzakta!!!

Doc.Dr. Nihat Hatipoğlu