Cinler hakkinda acilan konular ve sorulan sorulara ithafen bu konuyu acma geregi duydum. Bilmeyenler icin faydali olacagini umuyorum, zira mektubun 2 kopyasi yastigimin altinda ve odamin duvarinda mevcuttur. Mektubun elime gecis hikayesi ise soyledir.

Mektup elime gecmeden bir sure once huzursuz, geceleri uyuyamaz, gozlerime uyku girmez bir haldeydim. Uykuya daldigim vakit garip sesler duyar, sadece benim duydugum garip bir patlama sesi ile gecenin ortasinda birdenbire uyanirdim. Yine, gunlerden uykunun tutmadigi bir gunun sabahi her zaman gitmis oldugum Madinah Masjid'e (Toronto'da muslumanlarin yasadigi bir bolgede muslumanlar tarafindan yardim paralari ile kurulmus olan bir cami'nin adi) sabah namazi icin yola koyulmustum. Cami'ye vardigim zaman babamin cok yakin bir arkadasi olan 3 oglu gibi kendiside alim olan Mulana Harun adli amcam olarak nitelendirebilecegim sahisi cami kapisinda mektubun kopyalarini cami'ye gelenlere dagitirken gordum. Yanina varip dagittigi kagitlarin ne oldugunu sordugum vakit bana mektubu ve hikayesini anlatti. Kismet midir nedir bilinmez tam da bana lazim olan bir seydi. Mektubun elime gecmesinden bu yana Allah'a sukur daha onceden yasamis oldugum sorunlarin hicbirini yasamadim.

Elimde bulunan mektup kopyalarindan birisi

[IMG]http://imagizer.**************/v2/1024x768q90/801/wmmf.jpg[/IMG]

Bu yazi ise mektub'un uydurma oldugunu dile getirmistir. Daha dogrusu hadis alimi olan Ibn - el Cevzi'nin mektup hakkindanki gorusune yer vermistir.

Peygamber Efendimiz (sav)'in cinler icin yazdığı ve Name-i Peygamberi -Cin Mektubu- denilen bir dua olduğu soyleniyor; bunun aslı var mıdır?

- İntertte dolaşan bu rivayeti, el-Mevduat (Uydurma rivayetler) adlı eserine alan unlu hadis alimi İbn el-Cevzî, “Bunun uydurma olduğunda hic şuphe yoktur” diyerek değerlendirmiştir.(bk. a.g.e, 3/169). Beyhakî “Delailu’n-nubuvve” adlı eserinde(8/188) “Bu rivayetin uydurma olduğunu ve hadis olarak kullanılmasının caiz olmadığını” belirtmiştir. Bu rivayetin uydurma olduğunu yazan şu kaynaklara da bakılabilir: “ Suyutî, el-leÂliu’l-masnua, 2/292; Muhammed Tahir b. Ali el-Hindî, Tezkiretu’l-Mevduat, 1/212).

- İnternet sitelerinde yaygın bir şekilde kullanıldığı anlaşılan ve uydurma olan bu rivayeti, bilgilendirmek icin vermeyi uygun goruyoruz:

Name-i Peygamberi - Cin Mektubu

Aşağıdaki mektubu Peygamber Efendimiz (s.a.v.), şeytan ve cinlere karşı yazdırmıştır. Boyle bir belaya maruz kalanlar, bu mektubu yazdırıp yastığının altına koymalıdırlar. İnşaallah şifa ve deva Allah-u Teala´dandır.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْمِ

هَذَا كِتاَبٌ مِنْ مُحَمَّدٍ رَسُولِ اللهِ رَبِّ العَالَمِينَ إلَى مَنْ طَرَقَ الدَّارَ مِنَ الْعُمَّارِ وَالزُّوَّارِ وَالسَّائِحِينَ إلاَّ طَارِقاً يَطْرُقُ بِخَيْرٍ ياَ اللهُ. أَمَّا بَعْدُ فَإنَّ لَناَ وَلَكُمْ فِي الْحَقِّ سِعَةً فَإنْ تَكُ عَاشِقاً مُولِعاً أوْ فَاجِراً مُقْتَحِماً أَوْ رَاعِياً مُبْطِلاً فَهَذاَ كِتاَبُ اللهِ تَعَالىَ يَنْطِقُ عَلَيْنَا وَعَلَيْكُمْ بِالْحَقِّ إنَّا كُنَّا نَسْتَنْسِخُ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلوُنَ وَرُسُلُنَا يَكْتُبُونَ مَا تَمْكُرُونَ اُتْرُكُوا صَاحِبَ كِتَابِي هَذاَ وَانْطَلِقوُا إلىَ عَبَدَةِ اْلأصْنَامِ وَاْلأوْثاَنِ وَإلىَ مَنْ تَزْعُمُ أَنَّ مَعَ اللهِ إلَـهاً آخَرَ لاَ إلَـهَ إلاَّ هُوَ كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إلاَّ وَجْهَهُ لَهُ الْحُكْمُ وَإلَيْهِ تُرْجَعُونَ، حم لا يُنْصَرُونَ، حمعسق تُغْلَبُونَ حم وَالْكِتَابِ الْمُبِينِ تُفْرَقُ أعْدَاءُ اللهِ وَبَلَغَتْ حُجَّةُ اللهِ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قَوَّةَ إلاَّ بِاللهِ فَسَيَكْفِيكَهُمُ اللهُ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

Ducane (r.a.) ALLAH Resulu (s.a.v.)´nun huzuruna gelip: "Ya Resulullah! Yatağıma yattığım zaman değirmen sesi, arı vızıltıları gibi sesler işitiyorum. Simşek parıltısı gibi şeyler goruyorum. Başımı kaldırıp baktığımda evimin orta yerinde siyah ve uzun golge gibi bir şeyin olduğunu goruyorum. Yakalamak icin elimi uzattığımda derisinin uzerinde ki kılların kirpi kılları gibi olduğunu ve ağızından yuzume doğru ateş parcaları attığını gorup beni yakacağını zannediyor, uyuyamıyorum, korkuyorum." dedi.

Resulu Ekrem (s.a.v.) buyurdular: "Ey Ebu Ducane, evinize gelen korkunc bir mahluktur. Bana bir kağıt ve kalem getiriniz." Getirilen kağıt ve kalemi Hazreti Ali (k.v.)´ye verdi ve "Bismillah diyerek (yukarda ki duayı) yaz." buyurdu. Ebu Ducane (r.a.) diyor ki: "Resulu Ekrem (s.a.v.)´in yazdırdığı bu mektubu goturup yastığımın altına koydum ve yattım. Gece yarısı uyanmıştım. Kulağıma şoyle bir korkunc ses geldi: Lat ve Uzza´ya yemin ederim ki bizi yaktın. Bu mektubun sahibi hakkı icin bu mektubu kaldır. Senin evine bir daha gelmeyeceğiz." Ebu Ducane (r.a.) diyor ki: "Sabahleyin erkenden kalkıp Resulu Ekrem (s.a.v.)´in arkasında sabah namazı kıldım. Cinlerin feryadını Resulu Ekrem (s.a.v.)´e haber verdim." Resulu Ekrem (s.a.v.) bana şoyle buyurdu: "Ey Ebu Ducane! O mektubu kaldır. Beni hak peygamber olarak gonderen ALLAH´a yemin ederim ki eğer o mektubu kaldırmazsan onlar kıyamete kadar azap icinde kıvranırlar."

Kaynak

Dip Not: Yazida paylasilmis olan 4 satirlik arapca mektup ile benim koymus oldugum kopyanin uzaktan yakindan alakasi yoktur, fakat yazida gecen ve bana anlatilan yasanmis olay aynidir. Ayrica, arastirdigim kadari ile rivayetin uydurma oldugunu kanitlayacak kesin bir bilgi bulamadim.

@EDEP; @G Man;

Konuyu nereye acacagimi bilemedim. Hangi kisima uygun ise oraya tasirsaniz sevinirim.