Chirstopher Guy Denis Lambert,29 Mart 1957 yılında New Yok'da doğdu.Farklı tarzdaki filmde rol alan Chirstopher Lambert, macera, komedi, drama,d estan, bilimkurgu,melodram,fantastik turu filmlerde oynayan dunyadaki tek aktor.

Chirstopher Lambert, hapishanede bir hucrede gecen "İntikam", Japon mafyasından kacan işadamı "Avcı", satranc şampiyonu "Şovalye", modern prens "Artella", yıldırım tanrısı "Mortal Kombat"gibi birbirinden cok farklı karakterleri başarı ile canlandırdı.

Amerika Birleşik Devletlerinde doğan Chirstopher Lambert, meslek hayatına buyuduğu İsvicrede başladı.Chirstopher Lambert ,2 yıl Conservatoire in Paris'e devam etti ve kucuk rollerde oynadı.1982 yılında Hugh Hudson, Chirstopher Lambert'i yuzlerce oyuncu arasından uluslararsı şohrete taşıyan Tarzan olarak secti.

Chirstopher Lambert,Trazan filminden sonra "Subway","Highlander", "Greystoke: Lord of the Apes", "Paroles et Musique "gibi, kariyerinin onemli filmlerine imza attı.

Chirstopher Lambert, profesyonel,sakin ve kendini kariyerine adayan bir aktor.Macera filmleri "Deux Doigts sur la Gachette" ve "Tashunga"dan komedi filmleri "Hercule et Sherlock" ve "Artella" e, destan filmi "Knigts Moves" dan bilim kurgu filmleri "Fortress" ve "Mortal Kombat"a kadar oynadığı tum roller kariyerinin onemli yapı taşlarını oluşturdu.

"Tum bu farklı rollerde oynamayı seviyorum.Gercek hayatta yapamayacağım şeyleri oynadığın rollerle gercekleştiriyorum.Bu da fazla destansı filmde oynadığımı acıklıyor.Bu tur roller beni gercek hayattan soyutlayarak başka dunyalara goturuyor" diyen aktor, tek bir karakterle butunleşmek istemediğini soyluyor.