tiyatro ve sinema oyuncusu

1943 yılında İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına tiyatro oyunculuğuyla başladı. 1963 yılından itibaren sinema filmlerinde figuran olarak gorev aldı. Daha cok komedi ağırlıklı filmlerin komik tiplemesi olarak rol aldı. 25 yıl boyunca Ferhan Şensoy'un Orta Oyuncular kadrosunda sahneye cıktı.
1987 yılından sonra faal sinema calışmalarını azalttı. Ozel kanalların acılmasıyla birlikte televizyon şovları ve komedi dizilerinde calışmaya başladı. Bircok sinema filminde rol aldı. 6 Şubat 2012 tarihinde Bursa'da oldu.

VEFAT-HABER

Baykal Kent vefat etti

Bir suredir Bursa'da yaşamını surduren tiyatro ve sinema oyuncusu Baykal Kent (69) tedavi gorduğu Bursa Devlet Hastanesinde sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Sanat hayatının 50. yılında yerleştiği Bursa Buyukşehir Belediyesi Fethiye Dortcelik Huzurevi'nden yaklaşık 2 yıl once ayrılan ve bir evde yaşadığı oğrenilen Kent, 24 Ocakta rahatsızlanması sonucu Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi goren Kent, sabah saatlerinde fenalaşması uzerine hayatını kaybetti.

Kalp krizi gecirdiği oğrenilen oyuncunun daha once bir gazeteye verdiği roportajda, “Huzurevine kendi isteğimle geldim. Buradan da kısmet olursa da guzel bir yere gomulup temiz havada yatmak istiyorum. Artık buradan sonrası guzel bir selvi golgesi. Buraya huzuru bulmaya geldim, huzurlu olmek istiyorum. Gormediğim yer kalmadı. En son goreceğim yer burasıymış” demişti.
Hurriyet 6 Şubat 2012