Gunumuz de artık hemen hemen her eve giren parkeler eğer yanlış temizlik urunleri ile temizlendiğin de zamanla mat bir hale gelir. Parkeler ilk etap da temizlik olarak kolay gibi gorunse de ozellikle parke rengini isabetli secmeniz de fayda var. Koyu renk farkeleri ben şahsen kullandığım icin soyluyorum toz cok belli ediyor. Acık renk parkeler ise evi hem ferah gosteriyor hem de bana gore temizlik olarak daha pratik oluyor.
Evde kendi parke temizleyicinizi doğal olarak yaparak parke bakımını ve temizliğini elde edebilirsiniz. Bunun icin gereken malzemeler ise şoyle;

Ev yapımı yer temizleyicisi olan ihtiyacınız olan şey eşit oranlarda su sirke ve alkol , alkolu eczanelerden alabilirsiniz icine bir kac damla da bulaşık deterjanı atıp yerleri bu sıvı karışımıyla silin.Peki neden alkol , alkol ile temizlikte yerde iz kalmıyor cabucak ucuyor.Bu karışımın en kotu yanı sirke kokusu sirke ile temizlik cok onerilen bir yontem hatta sac temizliği icin de oneriliyor ama kokusu gercekten fena.Neyse mikrofiber bezle paspasla ya da elde yerleri silin mikrofiber bezler kolay toz kir ve kıl toplar o yuzden yer temizliğinde en iyisi mikrofiber bezler.
Genişletmek icin tıkla ...