şeker hamuru nasıl yapılır, şeker hamuru malzemeleri, şeker hamuru nedir

Pastaların uzerin de farklı şekiller goruruz ve ozellikle cocukların ilgisini ceken bu renkli hamurdanb yapılan şekillerin nasıl yapıldığını merak ederiz. Bu yazımız da sizlere yaptığınız pastaların ustunu suslemeniz de kullanabileceğiniz şeker hamurunun yapılışını, malzemelerini paylaşıyoruz. Siz de artık bu tariflerle cok ozel şekiller ve pastalar yapabilir ve misafirlerinizle birlikte varsa cocuğunuzu hayran bırakabilirsiniz



165 gram glikoz. 60 ml soğuk su. Yarım cay kaşığı katı yağ. 3 tatlı kaşığı jelatin. İnce pudra şekeri ( 900 gram) İsteğe bağlı gliserin ve esanslar. Soğuk suyu bir kaba alıyoruz. Uzerine toz jelatinimizi ilave ediyoruz. 5 dakika civarı bekliyoruz ( yumuşatmak amacı ile) . Ustune glikozu , esansları ve gliserini ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Puruzleri ortadan kalkana kadar karıştırıyoruz. Daha buyuk başka bir kaba su dolduruyoruz ve kaynatıyoruz. İcinde jelatin olan kabı buyuk kabın icine koyuyoruz. Jelatin eriyene kadar bu şekilde bekletiyoruz. Yoğurma kabımızın icine pudra şekerinin coğunu dokuyoruz. Pudra şekerinin ortasını havuz şeklinde boşluk bırakıyoruz ve suyu boşaltıyoruz. Başlıyoruz yoğurmaya. Kıvama gelince pudra şekerinin kalan az kısmını bir daha dokuyoruz ve tekrar yoğuruyoruz. Belli bir sure sonra kıvamına ulaşacaktır. Katı yağı tavada eritiyoruz. Soğuyunca iyice ellerimize yediriyoruz. Son olarak tum malzemelerimizi tekrar yoğuruyoruz. 1 gun bekletiyoruz ve artık kullanıma hazır. Pastalarınızı susleyebilirsiniz. İsteğe gore ceşitli gıda boyaları kullanılarak hoş şekiller verilebilir. Burası size kalmış. Bazı yerlerde hamurlara şekil vermek icin plastik kalıplar bulunuyor. Onları kullanabilirsiniz. Veya yaratıcılığınızı kullanıp daha değişik şekiller duşunebilirsiniz. Gıda boyasını aktarlarda bulabilirsiniz. Katı ve sıvı olarak iki şekilde satılıyor. Gıda boyasını kullanırken dikkatli olun. Abartmadan azar azar ilave ederseniz rengini tutturabilirsiniz. Elinize bulaşırsa suyla cıkartmanız oldukca zor olacaktır. Zaten su ile birleştikce renkleniyor. Eldiven takıp kullanmanızı oneririm. Ozel gunlerde lezzetli bir pastanın uzerinde kullanıldığında oldukca hoş olacaktır. Sıkı şekilde sardığınızda buzdolabında 30 gun saklayabilirsiniz. Tarifteki malzeme miktarını orantılı artırarak ihtiyac olduğunda cıkarıp cıkarıp kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Genişletmek icin tıkla ...