Yeni Oğrenci Harcları
Oğrenci Harcları ne kadar?
YOK, universite oğrencileri arasında ”harc” olarak adlandırılan katkı paylarının, 2009-2010 akademik yılı icin yuzde 8 artırılmasını kararlaştırdı.
Alınan bilgiye gore, YOK fakultelere gore katkı payı miktarlarını belirledi. Oğrencilerden alınacak katkı payı miktarları, Bakanlar Kurulunun kararıyla kesinleşecek. YOK’un onerdiği miktarlara gore, orgun oğretimde en fazla katkı payını tıp fakultesi oğrencileri, en duşuk katkı payını Acıkoğretim Fakultesi oğrencileri oduyor. Katkı payı miktarları orgun oğretimde 71 TL ile 591 TL arasında değişiyor.
Lisans programlarının 2009-2010 akademik yılı katkı payı miktarları şoyle:
”Tıp fakulteleri 591 TL, diş hekimliği ve eczacılık fakulteleri 494 TL,
veteriner fakulteleri 386 TL, tıbbi biyolojik bilimler ve fizik tedavi ve rehabilitasyon programları ile teknik eğitim fakulteleri 281 TL, İTU İşletme Fakultesi 402 TL, muhendislik, mimarlık, muhendislik-mimarlık, inşaat, makine, maden, elektrik-elektronik, kimya metalurji, muhendislik ve teknik, ucak ve uzay bilimleri, ziraat ve orman fakulteleri, mimarlık ve tasarım fakulteleri 387 TL, gemi inşaat ve deniz bilimleri, deniz bilimleri, su urunleri, denizcilik, tekstil teknik ve tasarım, sanat ve tasarım, guzel sanatlar fakulteleri 316 TL, fen, fen-edebiyat (fen programı), dil ve tarih-coğrafya, ilahiyat, eğitim, mesleki eğitim, sağlık eğitim, sağlık bilimleri, endustriyel sanat eğitim, ticaret turizm eğitimi, eğitim bilimleri, edebiyat, fen- edebiyat (edebiyat ve sosyoloji programı) iletişim bilimleri ve iletişim fakulteleri 284 TL, hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler 313 TL, Acıkoğretim Fakultesi 71 TL.”
YUKSEKOKULLAR
Yuksekokullar icinde de en fazla katkı payını devlet konservatuvarı ve sivil havacılık ve yabancı diller yuksekokulu oğrencileri odeyecek. Katkı payları devlet konservatuvarlarında 545 TL’den 589 TL’ye, sivil havacılık ve yabancı diller yuksekokullarında 435 TL’den 470 TL’ye yukseltildi.Lisanstustu oğrenim ucreti de 239 TL’den 258 TL’ye cıkarıldı.
YOK’un onerdiği rakamlara gore, ikinci oğretimde artış oranları bazı programlarda yuzde 100 ve ustunde oldu. Engelliler entegre yuksekokulunda ikinci oğretim ucretleri yaklaşık yuzde 500 arttı.
Bu arada, tıbbi biyolojik bilimler ve fizik tedavi ve rehabilitasyon programları bin 976 TL’den bin 613 TL’ye duşuruldu.Universite kurulları, katkı payı miktarlarını fakulte, yuksekokul, enstitu ve bolumler itibarıyla yuzde 20 oranına kadar artırabiliyor.
Allah okuyanların ailelerine bol kazanc versin.
İnşallah bende eylulde şu sınavı veririm de bi daha harc yatırmak zorunda kalmam
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Oğrenci Harcları ne kadar?
-
12-09-2019, 06:10:02