Sınav kabusundan gecemeyen ve bu yuzden universiteli olamayan gencler artık uzulmesin.Acıkoğretim'de Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji gibi 22 yeni bolum daha acılıyor. Fakultede kayıt silme ise tarih oluyor...
Universitelerin orgun bolumlerine yerleşemeyenlerin tercih ettiği Acıkoğretim bolumleriyle ilgili Anadolu Universitesi Rektoru Prof Dr. Fevzi Surmeli'den iki onemli mujde geldi. Surmeli, yuz binlerce oğrenciyi yakından ilgilendiren yeniliklerle ilgili acıklamalarını Ataturk Kultur Merkezi'nde duzenlenen Acıkoğretim Fakultesi Mezunları toplantısında yaptı.
ONEMLİ BOLUMLER ACILIYOR
Rektor, 7 lisans ve 33 on lisans programıyla eğitim veren Acıkoğretim Fakultesi'nin 2009-2010 oğretim yılında 5'i lisans 17'si on lisans olmak uzere toplam 22 yeni bolumun acılacağı mujdesini verdi. Lisans bolumlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Turk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yonetimi bolumlerinin de ekleneceğini belirten Surmeli, on lisans programlarına da şu bolumlerin ekleneceğini acıkladı:
Menkul Kıymetler, İşletme Yonetimi, Spor Yonetimi, Adalet, Fotoğrafcılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Uretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı.
ARTIK KAYIT SİLME YOK
Rektor Surmeli, bundan boyle oğrencinin kendi isteği dışında kayıt silmenin soz konusu olmayacağı mujdesini de verirken; "2 yıl ust uste kayıt yenilemeyen oğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. İsterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz" dedi.
İŞLETMECİLER DAHA BAŞARILI
Anadolu Universitesi Rektoru Prof. Dr. Fevzi Surmeli oğrenim surelerine bakıldığında İktisat Fakultesi'nden mezun olanların %32'sinin 4 yılda, %25'inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakultesinden mezun olanların %37'sinin 4 yılda, %26'sının 5 yılda mezun olduğunu bu verilere bakıldığında İşletme oğrencilerinin İktisat oğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi.
AVRUPA DİL ODULU
Acıkoğretim Fakultesi'nin internet uzerinden verdiği Turkce eğitim hizmetinin de Avrupa Dil Odulu'ne layık gorulduğunu aktaran Surmeli, "Belki Avrupa Birliği’ne henuz giremedik ama Avrupa Birliği’ne girmek kadar eğitim- oğretimin ne kadar onemli olduğunu gostermiş olduk. Universitemiz şimdiden Avrupalı oldu" şeklinde konuştu.
-Kaynak milliyet haber- OSS'yi kazanamayanlara Mujde
ewt bu durumu biliyordum ama hele bi puanlarmız galsin da bakacaz artık tsss ederim...
OSS'yi kazanamayanlara Mujde
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- OSS'yi kazanamayanlara Mujde
-
12-09-2019, 06:04:43