Dizel arabalar da artık tuplu olacak
Benzine motorine gelen zam, Ankaralı makine muhendisi Nevzat Adabağ’ı mucit yaptı. Adabağ, calışmalarının sonucu dizel arabalara da tup taktı. Ecomix adını verdiği sistem cevreyi de kirletmiyor.Benzin ve motorine ust uste zam yapılması vatandaşları tasarruf yapmak icin farklı arayışlara itmeye başladı. Ankaralı Makine Muhendisi Nevzat Adabağ’ın motorinle calışan araclara LPG takmaya başlaması diesel arac sahiplerini umutlandırdı.
2002 yılından bu yana proje uzerinde calıştığını belirten Makine Muhendisi Nevzat Adabağ, yanma sisteminin farklılığından dolayı benzinli araclardaki gibi motorinli araclara LPG takılamadığını, yaptığı sistemle artık bunun mumkun olduğunu ifade etti.

Sistemin patentini alarak kamyon, Tır, cekici, otobus, minibus gibi diesel ile calışan araclara LPG takmaya başladıklarını belirten Adabağ, “Ecomix” adını verdiği sistemin cevreyi kirletmediğini, motorun gucunu arttırdığını ve ayrıca yakıttan yuzde 25-30 arasında değişen bir tasarruf sağladığını dile getirdi.

Şu anda sisteme talep patlaması yaşandığını, ozellikle aracı diesel olup da cok yakıt kullananlar tarafından tercih edildiğini kaydeden Nevzat Adabağ, “Sistemin maliyeti araca gore 4 bin 500 YTL’den başlatıp 12 bin YTL’ye kadar cıkabiliyor. Yaptığımız araştırmalarda 6 ile 8 ay gibi bir surede bunun maliyeti karşılanıyor. Motorin fiyatlarına son aylarda yapılan zamların ardından dizel arac sahipleri alternatif arayışlara gitti. Diesel aracı olanlar LPG taktırmak icin bize gelmeye başladı” dedi.
Bilgi icin teşekkurler Scorpion
Emeğine sağlık. Bilg ve paylaşım icin teşekkurler.. Dizel araclarda LPG Donuşumu

Selam
bu tip haberlere o kadar bozuluyorum ki anlatamam bu muhendis arkadaşın buldum dediği sistemi ben 2000 yılında samsun da bir ford transit de takılı ve kullandıklarını gordum yapan firma da konyalı oto gaz diye bir firma idi uşenmedim gittim ustaya bu olayı anlattım ve sordum ve hatta ismini de verebilirim buradan Bunyamin Bulunmaz usta nın ismi sizin yukarıdaki fiyatları soyledim bana guldu 4.500 ila 12.000 lira arasında yapıyorlarmış deyince ben en kucuk araca 1.500 en buyuk aracada 3.000 liraya yaparım dedi neden yapmadığını sordum bana patent başvurusunu ve diğer evraklarını gosterdi ve arkadaşlar yapsın biraz da biz tazminatlarla idare edeceğiz artık dedi.