Wall Street Journal'ın haberine gore, New York'ta evsiz barınaklarına bilgisayar konulup internet bağlantısı verilince burada kalanlar kendi bilgisayarlarını da alıp gunu 'online' geciriyorlar.
İnternetin gundelik hayatın nasıl buyuk bir parcası olduğu konusunda ahkam kesmeye luzum yok ama Amerika'da yaygınlaşan bir hizmeti paylaşmadan gecemiyorum...
Biz burada acılıp-kapanan siteler, internet sansuru gibi uyum sorunlarıyla uğraşırken Amerika'da olanlara bakar mısınız? Prestijli gazetelerden Wall Street Journal'da cıkan habere gore, tum dunyada, sosyal toplumun bir yarası olarak hayatlarına devam eden evsizlerin internet ile son derece gelişmiş ilişkileri var.
Okuduklarımızdan, izlediklerimizden biliyoruz; Amerikalı evsizler hayatlarının bir bolumunu karınlarını doyurup, şanslılarsa yatacak yer bulabildikleri barınaklarda geciriyor. New York eyaleti, kentteki 199 barınaktan 9'unu pilot olarak secip bunlardan 5 tanesine internet bağlantısı olan 42 tane bilgisayar koymuş. Sonuc o kadar etkili olmuş ki geri kalan 190 barınak da aynı talepte bulunmuş...
ONLINE'IM OYLEYSE VARIM
Sokakta gecirdikleri zamanın dışında barınaklarda televizyon izleyen ya da radyo dinleyen evsizler, bunların yerine artık internette olmayı tercih ediyor. İşin iyice ilgincleştiği nokta ise bu barınaklarda ortak olarak kullanılan bilgisayarlar dışında, buralarda kalanların kendi dizustu bilgisayarlarının olması. Kablosuz internet bağlantısı olan alanlar sayesinde barınağa ihtiyac duymayandan MySpace ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine uye olan, bilgisayarı artık kullanılamaz hale geldiği icin yenisini alanlar ve hatta elindeki dizustunden memnun olmayıp bir yenisine sahip olmak icin para biriktirenler de işin cabası!
Butun bu ornekler, başlarını sokacak evleri olmasa da internetin nimetlerinden faydalananların yaşam tarzlarından ornekler.
Hayatın hic de adil davranmadığı bu evsizlerden 49 yaşındaki Robert Livingston'ın internet bağlantısıyla ilgili olarak soyledikleri, durumun ozeti gibi 'Evsiz olmak korkutucudur ama online olduğumda diğer herkes gibi biri oluyorum; onlarla eşit durumda oluyorum...' Evsizlere kablosuz internet mujdesi!
afedersiniz icimden gulmek geldi

Cok Guzel Bi Yontem