Nurdağı'nda, 'Kaymakamlık tarafından anneler gunu nedeni ile TC numarası 4 ile bitenlere 400 TL yardım yapılıyor' yalanına inanan vatandaşlar Ziraat Bankasına akın etti.
Asılsız olan bilgiler doğrultusunda bankaya gelerek muracaatta bulunmak isteyen vatandaşlar yetkililer tarafından uyarılarak bunun yalan olduğunu soylediler. Ayrıca banka girişine 'Anneler gunu dolayısıyla TC. Ziraat Bankasında kadınlara herhangi bir odeme yoktur” yazısı asılarak vatandaşlar uyarıldı.
Nurdağı Kaymakamlığı konuyla ilgili bir acıklamada bulundu: “Son gunlerde Kaymakamlığımızı telefon ile arayarak T.C. Kimlik Numarasının sonu 4 ile biten vatandaşlarımıza Kaymakamlık tarafından 400,00 TL yardım yapıldığı yonunde muracaatlar ve talepler olmaktadır. Boyle bir uygulamanın olmadığı ve T.C. Kimlik Numarasına gore herhangi bir yardım yapılmadığı, sosyal yardımlaşma vakfı tarafından yapılan yardımların usul ve esaslarında T.C. Kimlik Numarasının her hangi bir ayrıcalık getirmemektedir.
Bu tur bilgi tamamen asılsızdır.” Dendi.
Edinilen bilgiye gore, Şanlıurfa'da bir mağazanın promosyon nedeni ile bayan muşterisine hediye ceki vermesi uzerine Ziraat Bankasına gittiği ve bankadan parasını alırken 'Bana anneler gunu dolayısı ile TC Numaramın sonu 4 ile bittiği icin bu kadar para verdiler' diyerek konuştuğu ve bunu kulaktan duyan vatandaşların yanlış anlaması uzerine TC numarası 4 ile biten tum bayanların bankalara akın ettiği kaydedildi.
yanlış anlaşılma...
Hangisine yanarsınız...Vatandaşın olur olmaz şeylere inanıp gaza gelmesine mi yoksa uc kuruş yardıma muhtac hale gelmesine mi ve bu yuzden her şeye inanmak zorunda olmasına mı ?
Tabi bu yalanı ortaya atan kişi icinse :f86::f43:

eline sağlık yanlış anlaşılma...
burası turkiye herşey olabilir burda delinin biri kuyuya bi taş atmış 40 akıllı o taşı cıkaramamış hesabı

Sağol ayla emeğine sağlık

ben ALLAH bilsin diyorum.vatandaşın bu duruma duşmesinde payı olanları ALLAH bildiği gibi yapsın.zaten bu kadar insanın vebalini nasıl odeyeceklerse artık.
hele ki bu yalanı ortaya atan duzenbazların yanına bırakmasın rabbim.