Adı Soyadı: Tamer KARADAĞLI Doğum Tarihi: 24 - 05 - 1967 Doğum Yeri: Ankara Eğitim: Bilkent Universitesi Sahne ve Guzel Sanatlar Fakultesi Tiyatro Bolumu 24 MAYIS 1967 yılında genc bir anne babanın ilk evladı olarak Ankara’da dunyaya geldi. Daha ilkokula başlamadan ailesi ile birlikte Amerika’ya yerleşti. Lise yıllarına kadar Amerika’da yaşayan KARADAĞLI, ailesinin aldığı bir kararla Turkiye'ye donuş yaptı. TED Ankara Koleji'ne yazılan Tamer KARADAĞLI’nın kendi deyimi ile Turkiye’ye geldigi ilk yıllar biraz zor gecti, dayanamayıp Amerika’ya donen KARADAĞLI lise sonda kesin donuş yaptığı Turkiye’de Cankaya Lisesi’nden mezun oldu. Sinema sevdası o yıllarda basladı. Lise’de okulu kırıp Akun Sineması’na abone olmuştu. Bu sevdayı once hayale donuşturdu ve bu hayalini gercekleştirmek icin, Shakespeare'in Kuru Gurultusu'nu hem İngilizce hem de Turkce olarak sahneye koydu. Boylece Bilkent Universitesi macerası basladı.
Bilkent Universitesi Sahne ve Guzel Sanatlar Fakultesi Tiyatro Bolumunu , 6 kişilik sınıftan mezun olan 3 kişiden biri olmanın verdiği gururla tamamlayarak Universite yıllarında basladığı seslendirme işini başarı ile devam ettirdi. Daha sonra TRT’nin Ferhunde Hanımlar dizisinde Dr. Selcuk rolu ile bircok hayran kazandı. Aynı zamanda bu yıllarda, her firsatta onun icin bir "tutku" oldugunu belirttiği seslendirme mesleğine ise devam etti.
1200 bolum suren kaliteli bir TRT yapımı olan Ferhunde Hanımlar dizisindeki Dr. Selcuk rolunden sonra Tamer KARADAĞLI icin İstanbul macerasi “Cocuklar Duymasın” adlı dizi ile basladı. “TAŞ FIRIN” Haluk rolu ile bizim “Amerikalı” oyunculuk kabiliyetini ve kalitesini tum Turkiye’ye gosterdi. Yıldızı bu dizi ile beraber parlayan Tamer KARADAĞLI, reyting rekorları kıran bu dizinin başarısının tabiki de baş mimarı idi. Yaptığı her işin altından alnının akı ile kalkmasını bilen KARADAĞLI, yakın gelecekte gosterime girecek olan Living and Dying filmi ile bir başka başariya imza atmış, Turkiye’den Hollywood’a giden ilk aktor olmuştur.
Oynadığı Diziler :
Ah Kalbim
Son Ağa
Fedai
Hayatım Sana Feda
Cocuklar Duymasın
Yağmur Zamanı
Ferhunde Hanımlar
Şaşıfelek Cıkmazı
Oynadığı Filmler :
Bayrampaşa Ben Fazla
Olumle Dans
Kalmayacağım
Beyza'nın Kadınları
Şans Kapıyı Kırınca
Bir Tutam Baharat
Bilkent Universitesi Sahne ve Guzel Sanatlar Fakultesi Tiyatro Bolumunu , 6 kişilik sınıftan mezun olan 3 kişiden biri olmanın verdiği gururla tamamlayarak Universite yıllarında basladığı seslendirme işini başarı ile devam ettirdi. Daha sonra TRT’nin Ferhunde Hanımlar dizisinde Dr. Selcuk rolu ile bircok hayran kazandı. Aynı zamanda bu yıllarda, her firsatta onun icin bir "tutku" oldugunu belirttiği seslendirme mesleğine ise devam etti.
1200 bolum suren kaliteli bir TRT yapımı olan Ferhunde Hanımlar dizisindeki Dr. Selcuk rolunden sonra Tamer KARADAĞLI icin İstanbul macerasi “Cocuklar Duymasın” adlı dizi ile basladı. “TAŞ FIRIN” Haluk rolu ile bizim “Amerikalı” oyunculuk kabiliyetini ve kalitesini tum Turkiye’ye gosterdi. Yıldızı bu dizi ile beraber parlayan Tamer KARADAĞLI, reyting rekorları kıran bu dizinin başarısının tabiki de baş mimarı idi. Yaptığı her işin altından alnının akı ile kalkmasını bilen KARADAĞLI, yakın gelecekte gosterime girecek olan Living and Dying filmi ile bir başka başariya imza atmış, Turkiye’den Hollywood’a giden ilk aktor olmuştur.
Oynadığı Diziler :
Ah Kalbim
Son Ağa
Fedai
Hayatım Sana Feda
Cocuklar Duymasın
Yağmur Zamanı
Ferhunde Hanımlar
Şaşıfelek Cıkmazı
Oynadığı Filmler :
Bayrampaşa Ben Fazla
Olumle Dans