Konyada Yanan Toprak

Konya’da kopek kovaladığı sırada girdiği boş arazide katı atık maddeye temas etmesi sonucu kolları ve bacakları yanan genc, hastaneye kaldırıldı. Ne olduğu henuz bilinmeyen atık maddeden numuneler alındığı, bolgenin karantina altına tutulduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye gore, merkez Karatay ilcesi Aslım Copluğu’nde kopek kovaladığı sırada boş arazide bulunan katı atıkla kolları ve bacakları yanan Huseyin Doğan (16), Selcuk Universitesi Meram tıp Fakultesi Hastanesine kaldırıldı.

Aslım Copluğu yakınındaki Yeni Marangozlar Sanayisinde calıştığı belirtilen Doğan’ın, hayati tehlikesinin bulunduğu oğrenildi.

Selcuk Universitesi Meram tıp Fakultesi Hastanesi Başhekimi Doc. Dr. Alper Yosunkaya, Huseyin Doğan’ın tedavisinin devam ettiğini soyledi.

Her iki bacak ve kollarında yanıklar olan gencin yanmadan dolayı akciğer hasarına bağlı olarak solunum yetmezliği bulunduğunu belirten Doc. Dr. Yosunkaya ,”Bu nedenle hasta solunum cihazına bağlı olarak yaşatılıyor. İlk olarak plastik cerrahide mudahale yapıldıktan sonra reanimasyon unitesine sevki gercekleştirildi. Hastamızın hayati tehlikesi var” dedi.

- BOLGE KARANTİNAYA ALINDI -

İl Cevre ve Orman Mudur Vekili Namık Ceyhan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Yeni Marangozlar Sanayisi esnafının Konya Buyukşehir Belediyesine merkez Karatay ilcesi sınırları icindeki arazideki toprağın incelenmesiyle ilgili bir dilekce verdiğini, bu dilekcenin bir fotokopisinin de kendilerine geldiğini soyledi.

Bunun uzerine Belediyenin Cevre Koruma Daire Başkanlığının bolgeyle ilgili calışma başlattıklarını belirten Ceyhan, şunları kaydetti:

”Bolgede cok fazla atığın karışımı olduğunu sanıyorum. Umuma ait bir yer olduğu ve başkalarının bu durumdan zarar gorme ihtimali olduğu icin bolgeyi karantinaya aldık. Kuma benzeyen atığın uzerine kağıt atıldığında yanmaya başlıyor. Bu durum gosteriyor ki alanda daha yanmaya devam eden atıklar var. Belki fosil atık olabilir. Ancak bu sadece bir tahmin. Henuz ne olduğu bilinmeyen bu maddeden numuneler aldık. Bunları incelenmesi icin TUBİTAK’a gondereceğiz. Ancak şu an icin bu maddenin cevreye ya da insanlara ne derece zararlı olduğunu bilmiyoruz.”

Kopeğin peşinde koşarken maddeyle temas etmesi sonucu yaralanan gencin calıştığı iş yerinin sahibi Kerim Yaman (42), plastik doğrama ve mobilya işiyle uğraştıklarını belirtti.

Yaralanan Huseyin Doğan’ın iş yerlerinin tam karşısında bulunan bir iş yerine plastik doğrama takmaya gittiğini ifade eden Yaman, şoyle konuştu:

”Bir sure sonra Huseyin halsiz şekilde yanımıza geldi. Vucudunun yandığını soyledi. Hemen hastaneye goturduk. Kopek kovalarken boş araziye girmiş. Orada temas ettiği atıklar vucudunu yakmış. Bu bolgede bu şekilde cok fazla yanan oldu. Bu durumun onune gecilmesi gerekiyor.”

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın surdurulduğu bildirildi.

Kaynak: Zaman Gazetesi Bende dun Kanal D haberde izledim cok ilgincti
Blueeee kız senmi yakıyon o toprakları Chemistin dediği gibi ben gelmiyim diye sen gel diye yollarına gul dokuyorum ama gelmiyon

okuyunca cok şaşırdım Yaww cozemedilemii daha pess... Ahanda Blue nin boşaltığı mazot varilleri... Hazanı evine yaklaştırmamak icin etmediğini bırakmadı yaw...

herşeyde de suclu benim

gel diyom gelmiyo Cok ilginc bir haber komur tozu olabilir diye dinlemiştim haberlerde İnsanların dikkatsizliği yuzunden doğanın maruz kaldığı şu duruma bakın Blue' Alıntı:
herşeyde de suclu benim

gel diyom gelmiyo
Genişletmek icin tıkla ...

Arkadaşım uzulme sen ben seni bilmezmiyim o chemistin şahit gosterdiği variller bizim Konya sınırına Chemist şehrimize girmesin diye koyduğumuz variller ama bak neye cevirdi konuyu Buna bir konyalı olarak konyalı ağzıyla cevap vermek istiyorum..

Ne gunah işledi kim bilir Allah ta boyle yaktı.. Ezlem' Alıntı:
Buna bir konyalı olarak konyalı ağzıyla cevap vermek istiyorum..

Ne gunah işledi kim bilir Allah ta boyle yaktı..
Genişletmek icin tıkla ...

alemsin ezlem yaaa