Darısı YouTube'un başına...

Turk işi sansur bitti

Turk video sitelerinin sansur macerası bitti. İşte ilk acıklama.

İki site de, MUYAP tarafından telif hakkı ihlaline neden olduğu soylenen videoyu sisteminden cıkarttı ve erişim yasağı kaldırıldı.

Bu kısa sansur macerasının ardında akıllarda kalan en onemli soru ise şu: Madem bu iş bu kadar kısa surede sonuclanabiliyordu, o zaman neden mahkeme kararıyla erişim yasağı koyup kendimizi dunyaya bir kez daha "sansurcu" olarak gosterdik? Acaba doğrudan sansure sarılmayıp bu tip sorunları konuşarak cozmeye calışmamız daha doğru olmaz mıydı? ..

alıntıdır Bu isin boyle yapilmasini ben hala anlamiyorum, bilemiyorum kanunu mu degistirdiler
yoksa keyfi uygulamamadir, kanunda yer aldigi kadari ile site sahibini once uyarilarak,
illegal olan konunun kaldirilmasi istenir, dogrusu da budur. Sen once kapat sonra site sahibini
ugrastir nedenini bulsun diye, bu uygulama yanlistir.
Bu sikayet uzerine siteye erisim engeli bircok kotuye kullanimi beraberinde getirir.
Bunu kendileri de gayet iyi bilmekteler, yinede aynen devam ediyorlar.

Ayrica daha once dedigim gibi siteye erisimi engellediginde sorunu halletmiyorsun
cunku o site hala yerinde duruyor, sen kendi vatandasini cezalandiriyorsun bu tarz ile.

Ayrica bu nasil istir ki, az once baktigim kadari ile bu sitelerde
yine sayisiz klip ve klip diye atilan flash ler duruyor? Bunlarin telif hakki yok demek mi istiyorlar?
Hep aynı terane... Kendileri ne yaptıklarını biliyorlarmıydı diye bir soru gecti icimden...

Şuna benziyor: ozru kabahatinden buyuk derler ya.. O hesap işte..

Bunlar kabahat işlemez, ozur bilmez. Kafalarına gore takılır.. Hele utanmak nedir hic bilmez...

Turk milleti bu gune kadar olanalrı sineye cekmedi mi, bunu da cekerler demişlerdir..

Sansurcu olarak adımız cıkmış kimin umurunda.. Yaw bizde boyle değilmidir kanun bir kenarıya birine guc yada yetki verilmesin Kral kesiliriz hemen
Gelişen Turkiyemin değişmez şekli malesef. Arkadaşlarıma katılıyorum bana soyleyecek pek bişi bırakmamışlar teşekkurler..