Başbakanlığı Ferhunde de, Burhan da rahatsız etti...
Son donemlerin populer yerli dizi karakterleri Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Mudurluğu’nu rahatsız etti. Kurumun yayın organı Aile ve Toplum Dergisi’nde yer alan calışmaya gore, Yaprak Dokumu’nun ‘Ferhunde’si, Avrupa Yakası’nın ‘Makbule’si ‘toplumsal yaşamı riske sokan’ karakterler.
Akşam Gazetesi'nden Dilek Gedik'in haberine gore, Devlet Bakanı Nimet Cubukcu’ya bağlı kurumun uc ayda bir cıkan dergisinde yer alan ‘Aile Kurumuna Yonelik Guncel Riskler’ adlı yazıda, son yıllarda aileye ilişkin yapılan araştırmalar, boşanmalar, evlilik dışı ilişkiler, eşcinsel beraberlikler, cocuk gibi konular indelenerek populer dizilere ilişkin ilginc tespitlerde bulunuldu.
Dr. Unal Şenturk tarafından kaleme alınan yazıda, “Dizilerdeki kahramanların, boşanmış, eşinden ayrı yaşayan, bekÂr kalan, sadece cocuklarıyla yaşamını surduren, nikahsız yaşayan, sozum ona kendi başına yeten veya ayakları uzerinde durabilen kişilerden oluşması, izleyici bağlamında arzu edilmeyen davranış modelleri yaratarak toplumsal yaşamı riske sokmaktadır” denildi.
Evlen ama boşanma!
Buna gore, eşi hapishanede olan ve patronuyla ilişki yaşayan Yaprak Dokumu’nun ‘Ferhunde’si, kardeşinin sevgilisinin babasından hamile kalan Kavak Yelleri dizisinin ‘Canan’ı, eşi İzzet’ten boşanıp, dayısının evini eski flortu Burhan’la paylaşan Avrupa Yakası’nın ‘Makbule’si, Aile Araştırma Genel Mudurluğu icin ‘toplumsal yaşamı riske sokan karakterler’den sadece birkacı.
Ferhunde boşanmasın!
Dr. Unal Şenturk, aile ve toplumsal yaşam icin risk olarak gorduğu dizi kahramanlarının ‘boşanmaması, mutlaka evli olması’ şart. Yazıda, bu durum şoyle anlatılıyor: “Gunumuzde izlenme rekorları kırarak oldukca populerleşen dizilerin buyuk bolumunde boşanma, yalnız yaşam, ‘sivil evlilik’ diye tanıtılan nikahsız birliktelikler olağan bir durum gibi gosterilmekte ve durumların diğer yonleri dikkate alınmamaktadır. Bu ise aile kurumuna yonelik olumsuz sonuclarıyla beliren risk oluşumları normalleştirmektedir. Halkın beğenisine ve ilgisine sunulan yayınların, toplumun değerleri, kabulleri ve beklentileriyle ortuşmesi oldukca fonksiyonel olmaktadır.”
Eski sevgililer aynı evde..
Avrupa Yakası’nın Makbule’si eşi İzzet’ten boşanıp, dayısının evine taşındı. Ama evde eski flortu Burhan Altıntop da kalıyor.
Haberlerde gorunce cok sinirlendim cooookk Bi dizilerimiz kalmıştı dokunmadıkları Gercekle kurguyu ayırd edemeyenleri bilinclendirmek icin bir calışma neden yapmıyorlar? Allah akıl fikir versin ne diyim.Bu tarz şeylerle okadar cok karşılaşıyoruz ki bu durumlara millet olarak yazık diyorum.. butun bunlara takana kadar kafayı
selena gibi bir cocuk dizisinde yapılanları duşunseler, yada bez bebek gibi bir diziyi oturup inceleseler diyorum
saydıkları diziler yetişkinler icin ve sanırım artık kurguyla gerceği ayırt edebilecek yaştayız ya birde bunu ayırt edemeyecek olan cocuklarımız ne yapsın Tartışılacak okadar cok şey varki ferhundeye kadar
Hazanın dediği gibi cocuk dizilerini bir kez inceleyerek izleyin ltf.
Cocuklarımız icin olumsuzluklarla dolu, ayrıca evlendirme programlarına nedersiniz
ne dizi nede oyun realite show...
Gecen gun tesadufen rastladım amcam bayanı gorunce kalbi pır pır etmiş işte bu demiş
bayanıda goreyim dedim kanalı değiştirmedim ve gordum kişi, ırk, milliyet yada kultur değil emin olun
bayan rus şivesi ike konuşuyor ve turkceyi tam telaffuz edemiyor hatta Turkiye haritasını bile bilmiyor
ama amcamın kalbi pır pır etmiş nasıl bir kalpse
Sozun kısası TV tambir olumsuzluklar yumağı gunumuzde geleceğimiz icin (Bence)
Başbakanlık Dizilerimnize Taktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Başbakanlık Dizilerimnize Taktı
-
12-09-2019, 05:11:09