Milli Savunma Bakanı 1980’den Haziran 2008’e kadar terore toplam 7 bin 848 şehit verildiğini acıkladı. Asker, polis ve gecici koy korucusu olmak uzere toplam şehit sayısında Şırnak ili ilk sırada.
TSK, emniyet mensubu ve korucu olmak uzere 298 evladını şehit veren Şırnak’ı, 281 şehitle İstanbul, 261 şehitle Hakkari, 259 şehitle Ankara ve 232 şehitle Diyarbakır izliyor. Şehit asker sayısında 204 şehidiyle Ankara ilk sırada bulunurken, teror nedeniyle en cok şehit polis veren il İstanbul, en cok koy korucusu şehit veren il ise toplam şehit sayısında olduğu gibi yine Şırnak.

Gungoren’de ikinci tuzak bomba sonucu can kaybının arttığı belirlendi.

Olay yerindeki gorgu tanıklarına gore, saat 21.45 sıralarında trafiğe kapalı Menderes Caddesi’nde once ses bombası patladı. Bu patlama cadde uzerinde bulunan vatandaşların arasında paniğe neden oldu. Gorgu tanıklarının ifadelerine gore, ilk patlamada az sayıda vatandaş yaralandı.

İlk patlamada yaralananların yardımına koşan vatandaşların yoğunlaştığı alanda yaklaşık 10 dakika sonra tahribat gucu yuksek ikinci bomba patladı. Bu patlama ile olay yerin can pazarına donuştu. Sayıları belirlenememesine karşın bir cok kişi olay yerinde yaşamını yitirdi. Bu sırada ucuncu bomba ihbarı yapıldı. Olay yerine mudahale eden guvenlik gucleri ile sağlık ekipleri burada yaralılara ilk mudahalede bulundu. Bir gorgu tanığı, olayı şoyle anlattı:

“Akşam saatlerinde ilk patlama sesini duyduk. Bu ses bombası gibi bir şeydi. Kulakları sağır eden bir ses yayıldı. Telefon kulubesinin darmadağın olmuştu. Biz olay yerine doğru yoneldik. Meraklı vatandaşların da olay yerine yonelmesi ile birlikte ne olduğu anlayamadan ikinci bir bomba patladı.
Burada betondan olan cop kutularına yerleştirilmiş olacağını duşunduğum bu patlama ile cevredeki binalar evler vitrinler yerle bir oldu. Bir anda elleri bacakları kopan insanları gorduk, yerde olu vatandaşları. Korkunctu. Tam bir can pazarına donuştu olay yeri.”

21. asrın beşinci tam guneş tutulması, 1 Ağustosta yaklaşık 1 milyar kişi tarafından seyredilebilecek.
Bilim adamlarının acıklamasına gore, olimpiyatlardan bir hafta once Cin'i alacakaranlığa gomecek olan guneş tutulması, cuma gunu TSİ 12.30'da Kanada'nın kuzeydoğusundan başlayıp Gronland'ın kuzeybatısı, Kuzey kutbu denizi, Sibirya'nın kuzeyi, Moğolistan'ın batısı ve Cin guzergahını takip edecek. Tutulma Cin'de TSİ 14.20'de sona erecek.
Tutulma en fazla 2 dakika 27 saniye surecek.

Oğrenciler, kazandıkları okullara kesin kayıtlarını 4 Ağustosa kadar yaptırabilecekler.

Kayıtlar sonucunda boş kalacak kontenjanlar 5 Ağustosta ilan edilecek. Bu kontenjanlar icin 6-10 Ağustos arasında 2. yerleştirme başvurusu alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı 15 Ağustosta 2. yerleştirme sonuclarını ilan edecek. 2. yerleştirme kayıtları 16-22 Ağustos arasında yapılacak ve 23 Ağustosta yeniden boş kalan kontenjanlar acıklanacak. Bu kontenjanlar icin de 24-25 Ağustosta ''tercihte yukselme'' başvurusu alınacak ve 1 Eylulde sonuclar duyurulacak. 2-4 Eylul arasında da tercihte yukselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.

Şehitlerimiz Nur icinde yatsınlar.Allah yakınlarına sabırlar versin.
Gungoren'deki patlamayıda dun gece duydum ve cok uzuldum.Sebesiz yere bu şekilde can alanların yaptıkları yanlarına kalmaz inşallah.Hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet diliyorum.Yaralılara acil şifalar.. tum şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum
neden bu şiddet bu vahşet iki masum insan oldu ve daha ne olaylar Allahım kotu emelleri olanları emellerine ulaştıramasın inşallah
teşekkurler sultanım acı ama gercek haberleri paylaştığın icin bizlerle
Dun gece İstanbul Gungoren’de yaşanan hain teror saldırılarını nefretle kınıyoruz. İki ayrı noktada meydana gelen patlamalarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Patlamalarda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu acı olayı bizimle paylaştığın icin teşşekur ediyorum,eline sağlık HAZAN