Christian Bale

Filmografi
Tam adı: Christian Morgan Bale
Aile: 29 Ocak 2000'de Sibi Blazic ile evlendi. Annesi bir sirkte danscı olarak calışıyordu. Babası ise bir pilot. Uc kız kardeşi var.
Eğitim: Guney California Universitesinde eğitim aldı.
Başlangıc: 9 yaşında bir Pac Man teklamı ile oyunculuğa başladı. Ardından tiyatro oyunlarında rol alan ablası sayesinde Mr. Bean olarak da bilinen Rowan Atkinson ile birlikte "The Nerd" adlı oyunda rol aldı.
İlk Filmi: 1987'de henuz 13 yaşındayken Spieşberg'in yonettiği Empire Of The Sun" icin deneme cekimine katıldı. Secmelere katılan tam 4000 aday arasından Japon esir kampındaki James adlı İngiliz cocuğu oynaması icin Spielberg Bale'i secti. O da performansı ile National Board of Review odulu kazandı.
Roller: Winona Ryder ile "Little Women", Nicole Kidman ile "The Portrait Of A Lady" ve Patricia Arquette ile "The Secret Agent"ta birlikte oynadı. Leonardo Di Caprio'nun reddettiği bir rol olan "American Psycho"daki Brett Easton rolu ile 30 yaşın altındaki en yetenekli oyunculardan biri olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.
Biliyor musunuz? 6 yaşında annesi hayvanlarla ilgili olan "Charlotte's Web" adlı cocuk kitabını okuduğundan beri kırmızı et yemiyor.
Lisede gecirdiği bir kaza yuzunden sağ gozunun altında kucuk bir yara izi var.
İki kopeği ve uc kedisi var. Yuzmek, sorf ve snowboard yapmak en buyuk hobileri.
Tum filmlerinde birbirinden değişik aksanlar kullanması ile unlu. Gercek hayattaki konuşmasının "Pacohontas" ve "Metroland" filmlerindeki ile aynı olduğunu soyluyor.
Bunu biliyor musunuz? "Newsies" filmindeki rou icin 10 hafta boyunca dans dersi aldı. Ardından oynadığı "Swing Kids" icin yine uzun bir sure dans dersi aldı. Bu sayede son derece iyi dansedebiliyor.
Soz: "Bir aktor hicbir zaman oynadığı filmden daha on planda olmamalıdır."
"Yaptığım işlerle ilgilenen insanların olması beni cok mutlu ediyor. Bazıları bunun korkutucu olduğunu duşunebilir ama benim ozel hayatıma girmiyor." İnternetteki hayranları hakkında