Bilim insanları, 30 bin yıl once soyu tukenen ilk insanlar olarak bilinen “Neanderthal”lerin sesini, fosiller ve bilgisayar kullanarak ilk kez canlandırmayı başardı.
LONDRA - NewScientist.com internet sitesinde verilen habere gore, Florida Atlantik Universitesinden antropolog Robert McCarthy, bu insanların nasıl ses cıkardığını bulmak icin ses yollarını yeniden yapılandırdı. Bu calışmanın sonunda, ilk insanların konuştuğu, ancak bizden farklı ses cıkarttıkları saptandı.
Bilim adamları, ozellikle bu insanların, modern insanların birbirlerini daha rahat anlamalarına imkan tanıyan sesli harfleri kullanmadığını keşfetti.
Buna ornek olarak da ilk insanların, dinleyicinin bir kelimedeki ses vurgusunu ayırt etmesine yardımcı olacak “e” gibi sesli harflerden yoksun oldukları gosterildi.
Fransa’dan bulduğu fosillerle bu calışmasını yapan McCarthy’nin, şimdi “tam bir ilk insan cumlesi” canlandırmayı hedeflediği belirtildi.
NOT:ALINTIDIR. Bilgi icin teşekkurler... Haakkaten yaaa guzel paylaşımm.... Onlar belki doğru durust konuşamıyorlardı ama belki cok iyi anlaşıyorlardı... Biz şimdi cok iyi konuşuyoruzda noluyo coğu zaman yanlış anlamalar, kotu sozler dedikodu falan filan... KOnuşma yetimizi en iyi ve en doğru şekilde kullanabilme dileğiyle.... Bilgi ve paylaşım icin tşkler KUBRA emeğine sağlık Chemiste katılıyorum ve aynı fikirdeyim biz daha iyi konuşuyoruzda noluyo BeNce Bulamıyacak Kelimeyi,bizde Bol Bol Konuşmuş Oluruz KubRA paylaşım ve bilgi icin tşk ler KUBRA ilginc yaa. Gercekten sesli harf kullanmadan konuşmak zor olsa gerek. Duşunemiyorum bile paylaşıma tşk şuan bende sesimi kulanmıyorum nede olsa akrabalık var serde Paylaşım icin teşekkurler kubra.. chemist' Alıntı:
Haakkaten yaaa guzel paylaşımm.... Onlar belki doğru durust konuşamıyorlardı ama belki cok iyi anlaşıyorlardı... Biz şimdi cok iyi konuşuyoruzda noluyo coğu zaman yanlış anlamalar, kotu sozler dedikodu falan filan... KOnuşma yetimizi en iyi ve en doğru şekilde kullanabilme dileğiyle....
Genişletmek icin tıkla ...
Tamamen hemfikieiz Chemist ve hazanla
Bilgiler icin teşekkurler.
Bilim ilk insanları konuşturdu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bilim ilk insanları konuşturdu
-
12-09-2019, 04:48:22