Lost dizisinde Turkce konuşulması, hayranlarını ikiye boldu
4’uncu sezonun 24 Nisan’da ABD’de yayınlanan 9’uncu bolumunde kendini Tunus’un guneyinde Sahra Colu’nde bulan Benjamin Linus, atla dolaşan silahlı iki teroriste, Turkce bildiğini ima ederek "Turkce biliyor musunuz" diye soruyor. Linus, daha sonra ustunu arayan teroristi etkisiz hale getirip diğerini de silahla olduruyor. Cok iyi yalan soyleyebilen, istediği insana istediği şeyi konuşarak yaptırabileceğine inanan Benjamin Linus karakterinin Turkce bildiğinin yansıtıldığı bolumu internetten indirip izleyen hayranları forumlarda hemen tartışma başlattı. Turk izleyicilerin yorumları şoyle:
Adamlar hálá bizi Araplarla karıştırıyor. Terorist muamelesi yapmışlar resmen.
Sawyer sağ olsun. İşte Turkiye’nin reklamını yaptı. Normal yani, izleyice jest olmuş.
İlk izlediğimde vay dedim. Sonra duşundum, adamlar terorist.
Sanırım Benjamin Linus, Sawyer’ı kıskandı. Benjamin’i de cağırsınlar diye Turklere yalakalık yapıyor.
Acaba Benjamin neden Turkce oğrenme ihtiyacı duymuş da Turkce oğrenmiş? Bence asıl sorun bu. Galiba dizinin ilerleyen bolumleri Turkiye’de gececek.
Once İngilizce, sonra başka bir dilde. sonra da Turkce konuşuyor. "Turkce biliyor musunuz?" diye soruyor adamlara. Adamlar Arap. Turk falan yok ortada. Dolayısıyla Turklere bir hakaret de yok.
Ne var bunda , o sahne de sahra colune dusmus vaziyette idi,
gelen atlilarla panik halinde konusmaya calirken(oldurulecegini dusunuyordu o sahnede)
turkce biliyormusunuz dedi, senaristin aklina o gelmis o anda,
terorist muamelesi yapiliyor gibi tartismalar abesle istigal.
Herseyi bu kadar hassas algilama huyumuzdan kaynaklanan birsey. herhagi bir teroristin turkce bilmesi turkiyeye nasıl maal edilebilirki
kimliğimizi kullanan teroristler yokmu
Cossack katılıyorum bencede abesle iştigal Paylaşım icin teşekkurler.. Tual ve Cossack'a kesinlikle katılıyorum
Birde merak ettiğim bir konuyu sormadan gecemiycem koskoca Lost dizisinde bu adamla bu bayandan başka oyuncu yokmu yav HazaN' Alıntı:
Tual ve Cossack'a kesinlikle katılıyorum
Birde merak ettiğim bir konuyu sormadan gecemiycem koskoca Lost dizisinde bu adamla bu bayandan başka oyuncu yokmu yav
Genişletmek icin tıkla ...
Beni bu gunlerde hic bişi gulduremez sanıyordum..
sen cok yaşa emi hazan..

Bencede bazı şeylere gereginden fazla tepki veriyoruz..
Guncel bir konu teşekkurler Chemist... HazaN' Alıntı:
Tual ve Cossack'a kesinlikle katılıyorum
Birde merak ettiğim bir konuyu sormadan gecemiycem koskoca Lost dizisinde bu adamla bu bayandan başka oyuncu yokmu yav
Helal Hazan' ım Bence bu gunun sorusu, evet; lost izleyicileri cevap bekliyoruz
Eee konuyu ben actığıma gore sorularınızıda ben yanıtlayayım... Oncelikle yaw bende sizle aynı fikirdeyim.. Konuyu actım boyle bir polemik var diye.. Benim sucum yok, niye bana bağırırsınız....
İkinci olarak merak edilen konu:
HazaN' Alıntı:
Lost un her sezonunda bircok oyuncu gider gelir.. Yani yuzlerce oyuncu var... Ama ne diyeyim ben attığım lost konularında nedense hep KATE' min fotolarını koyasım gelir... Sawyeride aysell sever. Onun icinde bir foto koydum..... Bundan sonrada bol bol KATE in fotolarını goreceksiniz.. Umarım acıklayıcı oldu....