Falcı soyledi yılanla evlendi
Bir falcının falında gormesi ve karşısına cıkacak olan ilk yılanla evlenmesi gerektiğini soylemesi uzerine, tarlada calışırken mustakbel eşine rastlayan genc vakit kaybetmeden onu evine getirerek dunya evine girdi.
653 yıl onceki karısıymış
Reankarnasyonu kabul eden Budist inancına sahip Taylandlılardan biri olan Sathian , 653 yıl onceki karısının yılan olarak tekrar karşısına cıktığına inanıyor.
"Herkes falcıya cok inanıyor"
35 yaşındaki koylu damat Sathian Khenkrukrung ,”Ben şimdiye kadar hep bekar yaşadım. Bir gun yakınlarda yaşayan bir falcıya gittim. Herkes ona cok inanıyordu. Ben de gittim ve hayatım hakkında bana bilgi vermesini istedim. O da bana cok yakında bir yılan goreceğimi ve o yılanla evlenmem gerektiğini soyledi. Karşıma cıkacak olan bu yılanın benim 653 yıl onceki hayatımda karım olduğunu soyledi ”dedi.
"Tarlada calışırken eşimi gordum ve zaman kaybetmeden evlendim"
Tarlada calışırken eşiyle nasıl tanıştığını anlatan genc damat,”Bir gun bizim tarlada kız kardeşimle birlikte calışıyorduk. Karşımda bir yılan gordum. Cok farklıydı. Bir piton yılanıydı, renkleri farklıydı normal pitonlar gibi değildi. Kendini hemen belli ediyordu. Cok etkilendim ve aklıma falcının sozleri geldi. Mustakbel eşimle karşıyaydım ve zaman kaybetmeden onu alıp eve getirdim. Artık o benim icin cok ozeldi, bana gorunmuştu cunku, kendini fark ettirdi. Onunla hemen evlenmeye karar verdim ve kısa bir sure sonra geleneksel torenler dunya evine girdik. Duğunumuze bir cok insan katıldı ve beni yaptığım davranıştan dolayı herkes takdir ettiğini soyledi ve tebrik etti" şeklinde konuştu.
"Eşim cok kıskanc, ben ona sadığım o da bana"
Evliliğin ilerleyen zamanlarında onun 653 yıl onceki karısı olduğuna tamamen inandığını dile getiren genc, eşinin cok kıskanc olduğunu belirterek "Benim yakınlarıma bir kadın geldiği zaman cok saldırganlaşıyor. Cok kıskanc yani. Dişilere tahammul edemiyor. Beni cok kıskanıyor ve ben de onun bana karşı sadık olduğuna inanıyorum. Vucuduma sarılıyor, o şekilde oturuyoruz yine aynı şekilde yatıp uyuyoruz. Bazen onu banyo yaptırıyorum ve o zaman cok seviniyor. Sıcakta biraz serinlemek ona iyi geliyor. Bu yılanla evlendim icin cok mutluyum ve kesinlikle pişman değilim" ifadelerini kullandı.
Koyde "bu gelin kacıyor" soylentisi
Ote yandan yılanın sık sık eşini terk ederek ortadan kaybolduğu edinilen bilgiler arasında. Yılanla evlenen adamın evi her gun bu manzarayı gormeye gelen insanlarla dolup taşarken , gelen ziyaretciler coğu zaman boş kafesi izlemekle yetiniyor cunku gelin sık sık evi terk ediyor.
Budizm ve reankarnasyon
Budizm'de genel olarak Reankarnasyon inancı vardır yani oldukten sonra tekrar dirilişe inanılır. Bu inanca gore hayatta bağış yapmak, iyi gecinmek, başkalarına uzmemek, hırsızlık yamamak gibi olgular vardır ve normal bir Budist bunları yapmak zorundadır. Aksi halde reankarnasyon inancına gore bir sonraki hayatta dunyaya başka bir mahlukat olarak gelmek mumkun olabiliyor . Eh buna ne denir simdi, oglen okudum bu yaziyi, o zmn dan beri dusunmekteyim.
Hayatimda en sevmedigim varlik yılan, bu adamda onunla evlenmis,
gerci adamlarin inanci bu ama yine de benim kanimca Tanri akıl dagitirken,
kapi arkasina saklananlardan bu insan bence.
Hayirli isler deyiim adama, insallah ruyama girmez bu yaaaa.

Eline saglik Elfida.. Diyecek birşey bulamıyorum...Allah akıl fikir versinden başka..
teşekkurler.. pess yani pessss Daha neler duyacaz yaa

hayret edilecek bi olay
emegine saglık elfida
paylaşım icin teşekkurlerr İlginc ama inanc işte inanc ustune ne soylenebilirki
Emeğine sağlık elfida.
Niikah şahidi kim oldu acaba..... Allah akıl fikir versin.. Ne denir ki başka.. Cossack' Alıntı:
Eh buna ne denir simdi, oglen okudum bu yaziyi, o zmn dan beri dusunmekteyim.
Hayatimda en sevmedigim varlik yılan, bu adamda onunla evlenmis,
gerci adamlarin inanci bu ama yine de benim kanimca Tanri akıl dagitirken,
kapi arkasina saklananlardan bu insan bence.
Hayirli isler deyiim adama, insallah ruyama girmez bu yaaaa.

Eline saglik Elfida..
Genişletmek icin tıkla ...
Aynen katılıyorum..
Pesssssss..
Teşekkurler Elfida.. ne kadar ilginc ve urkutucu nasıl bir inanc ki bu arkadaşlara katılıyorum allahım daha neler duycaz
teşekkurler elfida chemist' Alıntı:
Niikah şahidi kim oldu acaba..... Allah akıl fikir versin.. Ne denir ki başka..
Genişletmek icin tıkla ...
emin ol ben degildim Chemist,
Ya dun aksam konuyu annemle konustuk emin olun konusurken
ayaklarimizi yerden kaldirma ihtiyacinda idik yine,
ben yılan konusu acilinca hep ayaklarimi yerden kaldirmam gerektigi hissine kapilirim nedense.

Inanc minanc diyoruz ama bu adam bence dayaklik yaw.