En İyi Yonetmen Odulu Ceylan'ın...
Nuri Bilge Ceylan "Uc Maymun" filmiyle 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi yonetmen odulunu aldı.

Odulu aldıktan sonra yaptığı teşekkur konuşmasında "Bu odulu, tutkuyla sevdiğim yalnız ve guzel ulkeme armağan ediyorum." dedi

Ceylan, odul toreninde yaptığı konuşmada, 'Kazandığım odulu guzel ulkem Turkiye ithaf ediyorum' dedi. Odul haberinin kendisini şaşırttığını belirten Ceylan, 'odulu almaktan buyuk onur duyduğunu soyledi.

Ceylan, filmin festivalin yarışma bolumune alınmasına ve en iyi yonetmen odulunu kendisine veren juriye teşekkur etti. Ceylan'ın en iyi yonetmen odulunu aldığını, juri başkanı Sean Penn, duyurdu.

61. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye odulunu, Fransız yonetmen Laurent Cantet'in 'Entre les murs" isimli filmi kazandı. Film, eğitim konusuna Fransız toplumunu bakışını yansıtıyor.

Odulu, yonetmen Laurent Cantet'e, Robert de Niro verdi.

Festivalde, en iyi senaryo odulunu Jean Pierre Luc Dardenne'nin "Le Silence de Lorna" isimli filmi kazandı. Odulu, gecen yıl bu odulu kazanan Fatih Akın takdim etti.

Yarışmada juri, en iyi erkek oyuncu odulunu, yonetmen Steven Soderbergh'in ''Che' filmindeki roluyle Benicito del Toro'ya verdi. Odulu, unlu Fransız oyuncu Valerie Lemercier takdim etti.

En iyi kadın oyuncu odulunu, Walter Salles'in yonettiği, 'Linha de Passe' isimli filmdeki roluyle Sandra Corbeloni kazanırken, odulu Fransız oyuncu Jean Reno verdi.

Juri odulunu, Paolo Sorrentino'nun, 'Il Divo' filmi aldı. 22 filmin Altın Palmiye icin yarıştığı 61. Cannes Film Festivali'nde Catherine Deneuve ile Clint Esatwood'a ozel odul verildi. paylaşımına teşekkurler bilgi ve paylaşımın icin teşekkurler jeeny Yurekten kutlarım Nuri Bilge Ceylan ı
Guzel ulkeme atfetmesi ayrıca incelik bravo tek kelime ile.
Emeğine sağlık Jeeny. Bilgilendirme icin teşekkurler Jeeny bu tur başarıları daha sık duyarız inşallah Bilgiler icin teşekkurler Jeeny