Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devreye girdi, 2 milyon civciv telef olmaktan kurtuldu. Adana'da bir ureticinin cektiği video ile gundeme gelen civciv olumleriyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi.
Bolgede buyuk bir tavuk firmasının batmasından dolayı, bu firmaya sozleşmeli uretim yapan ureticilere yem gonderilmediği icin kumeslerdeki civcivler olume terk edilmişti.
https://i.hizliresim.com/YQgQEk.jpg
Adana Seyhan'da soz konusu tavuk firmasına uretim yapan Sami Ozler, 150 bin civcivin bulunduğu kumeste bir video cekerek, sosyal medya uzerinden devlet buyuklerinden acil kodlu yardım istemişti.
PAKDEMİRLİ KUMESLERE YEM DESTEĞİNİN SAĞLANDIĞINI DUYURDU
Sami Ozler'in videosuyla gundeme gelen civciv olumleriyle ilgili olarak 4 gun sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den sevindirici haber geldi.
GONUL BUNLARI GORMEK İSTEMİYOR
Bakan Pakdemirli, Sakarya'da katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili olarak, şunları kaydetti: “Adana'da tavuk uretimi ile ilgili hafta sonu bircok televizyonda işlenen bir konu vardı. Bu konuyla ilgili goruşmelerimiz oldu ve bu iş cozulmuş oldu. Gonul bunları gormek istemiyor ama tabii ki serbest piyasa koşullarında yaşıyoruz. Serbest piyasa koşullarında yaşarken de işte bir yandan bazı firmalar batıyor, bazı firmalar cıkıyor. Konkordato etmiş bir firmanın bu işte fason ureticilere yem desteği sağlayamadığını gorduk. Ve bir şekilde tarafımızca yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağını oğrendik. Bu tabii ki hem beni, hem bakanlığımızın burokratlarını hem de tum kamuoyu vicdanını rahatlatan bir gelişme olmuştur."
ADANA VALİMİZ BENİ COK MUTLU EDEN HABERİ VERDİ
Diğer yandan Pakdemirli, sosyal medya hesabı uzerinden yaptığı acıklamada da, akşam saatlerinde Adana Valisi'nin Mahmut Demirtaş'ın kendisini cok mutlu eden haberi verdiğini belirterek, şunları kaydetti:
Adana'da tavuk uretimi ile ilgili basına da yansıyan ve hepimizi derinden uzen goruntuler vardı. Bu konuyla ilgili goruşmelerimiz oldu ve nihayet bu sorun cozuldu. Ekonomik sorunlar yaşayan bir firmanın, bu işte fason ureticilere yem desteği sağlayamadığını gorduk.
Bakanlık Burokratlarımıza gereken talimatları verdim ve Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile de sabah goruştum. Akşam saatlerinde Valimiz beni cok mutlu eden haberi verdi.
Bakanlığımız tarafından yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağı mujdesini vermek istiyorum. Bu gelişme hem şahsımın, hem Bakanlık Burokratlarımızın hem de tum kamuoyunun vicdanını rahatlattı"
Kaynak : https://www.tarimdanhaber.com/haber/...haber_id=11549