Nail Kırmacı yaptığı acıklamada, "29 Eylul 2016 tarih ve 29842 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolu’ hakkındaki yonetmelik kapsamında ilimiz tum ilceleri ile birlikte ‘kenevir uretim’ sahası icinde olup; ayrıca izinli kenevir yetiştiriciliği; Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Corum, İzmir, Karabuk, Kastamonu, Kayseri, Kutahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin butun ilcelerinde yapılabilir.
BAŞVURU İCİN GEREKLİ EVRAKLAR
Yetiştiricilik icin muracaat edecek ureticilerimizin bahse konu yonetmeliğin 7. maddesinde duzenlendiği uzere; lif, tohum, sap ve benzeri amaclara yonelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen ciftciler, 1 Ocak-1 Nisan tarihleri arasında yetiştiricilik yapacakları yerin en buyuk mulki idare amirliğine (İlcede kaymakamlık il de ise valiliğe); başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir yonetmelik ekinde yer alan (Ek-1) orneğine uygun başvuru formu, ciftcinin daha once izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma sucu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini muteakip bu yonetmelik hukumlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin yonetmelik ekinde yer alan Ek-2 orneğine uygun taahhutname, uretim yılına ilişkin CKS belgesi, uretim yerinin toplam yuzolcumu ile ada/parsel numarasını gosterir kroki, kadastro gecmemiş yerlerde ise CKS’ye uygun keşif raporu, nufus kayıt orneği ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
YONETMELİĞİN 10.MADDESİ
Aynı yonetmeliğin 10. maddesi gereği ‘Hangi amaca yonelik olursa olsun izinsiz yetiştirilen kenevir, 2313 sayılı Kanun hukumlerine gore imha edilir ve konu adli mercilere intikal ettirilir’ denilmektedir.
Bu kapsamda ‘kenevir tarımı ile uğraşmak’ isteyen ureticilerimizin ilgili mevzuata gore değerlendirilmek uzere 1 Nisan 2019 tarihini gecirmeden izin icin gerekli iş ve işlemleri başlatmaları gerekmektedir.
Detaylı bilgi icin en yakın Tarım ve Orman İl/ İlce Mudurluğu'nun ilgili birimine başvurulabilir" dedi.
İHA