Tarım Kredi Kooperatiflerinin uzun yıllardır gundeminde olan Katılım Bankası kurulması konusunda sonunda somut bir adım atılacak. Bundan onceki Genel Mudurler tarafından da surekli gundeme getirilmesine rağmen Katılım Bankası kurulması yonunde somut bir adım atılmazken, mevcut Genel Mudur Fahrettin Poyraz, "Bu projemizi inşallah yakın zamanda Cumhurbaşkanına sunacağız" dedi.
Tarım Kredi Kooperatiflerinde yılan hikayesine donen Katılım Bankası, yeniden gundeme gelirken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Muduru Fahrettin Poyraz, Katılım Bankası kurulması yonundeki calışmaları devam ettirdiklerini belirterek, “Bu projemizi inşallah yakın zamanda Cumhurbaşkanına sunacağız” dedi.
Katılım Bankası'nın onemine işaret eden Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Muduru Fahrettin Poyraz, bir urunun tarladan tuketiciye gelirken gectiği sureclerde bircok aşamada finansmana ihtiyac duyulduğunu belirterek, finansman sağlamada kullanılan kredinin faiz maliyetlerinin urunlerin fiyatlarına eklendiğini soyledi.
Gubre alımından ornekler veren Poyraz, "Tarım Kredi olarak gubreyi alırken bizim de cok ciddi anlamda finansman ihtiyacımız var, bunun icin bankadan kredi kullanıyoruz. Ciftciye bunu satarken ciftci de parası yoksa kredi kullanıyor. Sonrasında urun uretiliyor. Bu urunun 1 ay icinde alınması ve işleme tabi tutulması gerekiyor. Milyonlarca tonla ifade edilen urun alınırken de kredi kullanarak ciftciye parası odeniyor. Sonrasında da ciftci bize, biz de kredi kullandığımız yere oduyoruz. Butun bu katmanların her birinde ayrı ayrı finansman kullanıldığı icin burada cok ciddi bir faiz yuku var” dedi.
Bilindiği uzere Tarım Kredi Kooperatiflerinde Katılım Bankasının kurulması bundan onceki genel mudurlerin de en onemli gundem maddesi olmasına rağmen somut bir adım atılmadı.
TARIMDANHABER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Yılan hikayesine donem Katılım Bankası’yla ilgili somut acıklama!