Tokat'ta sus tavuğu yetiştiricisi Adnan Demir, tavuklardan aldığı yumurtaları ihrac etmeye başladı

Tokat'ın Erbaa ilcesinde 29 yaşındaki Adnan Demir, sus tavuğu yetiştiriciliği hobisini, zamanla gelir kapısı haline getirdi.

İlceye yaklaşık 4 kilometre uzaktaki 5 donumluk alanda sus tavuğu yetiştirmeye başlayan Demir, zamanla hem bunların hem de kumeslerin sayısını artırdı.

Demir, sus tavuklarından elde ettiği renkli yumurtaları sosyal medya uzerinden satmaya başladı.

Demir, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 2016 yılında 6 tavuk ve 1 horozla hobi amaclı yetiştiriciliğe başladığını soyledi.

Sosyal medya aracılığıyla gorduğu sus tavuklarını satın aldığını belirten Demir, şu an 27 farklı ırkta 350'ye yakın sus tavuğu ve horozunun bulunduğunu dile getirdi.

Zamanla kendisiyle aynı hobiyi paylaşan kişilerle iletişim kurup, yumurtaları karşılıklı alıp verdiklerini anlatan Demir, şoyle konuştu:

"Sus tavuklarından mavi, yeşil, turuncuya yakın renklerde yumurta alıyorum. Hobi amaclı hayvan beslerken Turkiye'den yumurtalara talep olmaya başladı. Once kuluckalık yumurta istediler.

Elimdeki ırkları, kendi bahcelerinde hobi amaclı beslemek icin talepte bulundular. Talep artınca hem ırk ceşitlerini coğalttık hem de insanların isteklerine yetiştirmeye calıştık.

Şu an sipariş uzerine yumurta gonderiyorum. Turkiye geneline gonderirken yurt dışına da acıldık. 7 ulkeye yumurta gonderdim."

İnternethaber