“Genc Ciftci Projesi” kapsamında Arıcılık Projelerinden yararlanan genc ciftcilere “Arı Yetiştiriciliği ve Bal Uretimi” eğitimi verildi.
Yalova İl Tarım ve Orman Mudurluğu toplantı salonunda verilen eğitime İl Muduru Suat Parıldar, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu, Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Muhendis Murşit Korkut, teknik personeller ile arıcılık projelerinden yararlanan genc ciftciler katıldı.
İl Muduru Suat Parıldar eğitim oncesi yaptığı acılış konuşmasında tarımda surdurulebilirliğin sağlanması, genc ciftcilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir duzeyinin yukseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genc nufusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal uretime yonelik projelerin desteklenmesi amacıyla uc yıldır uygulanan genc ciftci projelerinden bahsederek, Yalova ilinde projeden yararlananların % 70’inin kadın olduğunu soyledi.
Suat Parıldar konuşmasının devamında; “İlimizde 2016 yılında toplam 119 proje uygulanmış, proje kapsamında 3.543.000 TL hibe odemesi gercekleşmiştir.2017 yılında 121 projeye 3.630.000 TL, 2018 yılında 128 projeye 3.840.000 TL odeme yapılmıştır.
Uc yıl icerisinde toplam 368 projeye 11,013 milyon TL odeme gercekleştirilmiştir.
Arıcılık Projeleri kapsamında ilimizde 2016 yılında 9, 2017 yılında 21, 2018 yılında 23 olmak uzere toplamda 53 arıcılık projesi uygulanmıştır. Bu kapsamda Arıcılık Projelerine toplam 1.590.000 TL odeme yapılmıştır. Proje kapsamında en az 40 adet Arılı koloni, temel petek, dinlendirme kazanı, boş kovan, bal suzme makinası, sır alma teknesi gibi genel arıcılık malzemelerinin odemesi yapılmıştır.
Diğer butun proje konularında enflasyona ve ekonomik gelişmelere gore projeden sağlanan ekipmanlarda uc yıl icerisinde azalma olmasına rağmen arıcılık konusunda uc yıl boyunca projede herhangi bir kısıtlama olmamıştır” dedi.
Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Muhendis Murşit Korkut salonda bulunan genc ciftcilere Arı Yetiştiriciliği ve Bal Uretimi konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.
Eğitim bitiminde ise eğitime katılan 53 genc ciftciye Katılım Belgeleri verildi.
tarımpusulası