Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti uzerine Buyukşehir Belediye Başkanları Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde bir araya geldi. Toplantıda Buyukşehir Belediye Başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart secimlerinde elde ettikleri başarılardan dolayı herkesi tebrik ederek, “1994'te kazandığım İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanlığımı gururla yad edeceğim bir vazife olarak baktım. Ustlendiğimiz başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gorevleriyle masanın her iki tarafında bulunmuş oldum. Sizlerin her biriyle şehirlerimizin sıkıntıları, cozum yolları ve yatırımları konusunda yakın mesai icinde olmamızın gereğine inanıyorum” dedi.
“Gostereceğimiz ortak caba milletimize umut verecek”
Ulkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en cok ihtiyac duyduğu bir donemde ortaya konan fotoğrafı cok onemli gorduğunu kaydeden Erdoğan, “Siyasi olarak elbette farkı goruşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ulkemizin ve milletimizin ali cıkarları soz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gosterebileceğimize inanıyorum. Terorle, teror orgutleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gostereceğimiz ortak caba milletimize umut verecek. Toplantımızın, hedeflediğimiz bu demokratik uzlaşmanın ilk adımı olmasını diliyorum” diye konuştu. Tum hayırlı calışmalarda belediye başkanlarının yanında olacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Calışmadan, cabalamadan, eser vermeden yapılan siyaset, şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten, ulkemizin enerjisini heba etmekten ote bir işe yaramaz. Belediye başkanlarının gorevi devri sabık peşinde koşmak değil şehirlerine en guzel, kalıcı, verimli hizmetleri getirmek icin calışmaktır. Kapının onune konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı uzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra toplantıya katılan Buyukşehir Belediye Başkanlarını tek tek dinledi.
Toplantıya katılan Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyecilik tecrubesiyle Turkiye'ye ornek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Buyukşehir Belediye Başkanlarını bir araya getirmesinin son derece onemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar tarafından toplantıda hem şehirlerin sorunlarının dinlendiğini, ulkenin geleceğine yonelik katkıların konuşulduğunu hem de ornek bir birlik tablosu ortaya konduğunu kaydeden Başkan Altay, bu onemli buluşma icin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkur etti.
Başkan Altay, ornek buluşma icin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkur etti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Başkan Altay, ornek buluşma icin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkur etti