FurkÂn sûresi 18.cuzun 4.hizbi 359 sayfasındasınız
Dini Bilgiler0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- FurkÂn sûresi 18.cuzun 4.hizbi 359 sayfasındasınız
-
11-09-2019, 23:18:55
3. (İnkÂr edenler), Allah'ı bırakıp hicbir şey yaratmayan ve zaten kendileri yaratılmış olan, ustelik kendilerine fayda ve zararları dokunmayan, oldurmeye, yaşatmaya ve oluleri diriltip kabirden cıkarmaya gucleri yetmeyen ilÂhlar edindiler.
4. İnkÂr edenler, "Bu Kur'an, Muhammed'in uydurduğu bir yalandan başka bir şey değildir. Başka bir topluluk da bu konuda ona yardım etmiştir" dediler. Boylece onlar haksız ve asılsız bir soz uydurdular.
5. "(Bu Kur'an, başkalarından) yazıp aldığı oncekilere ait efsanelerdir. Bunlar ona sabah akşam okunmaktadır" dediler.
6. (Ey Muhammed!) De ki: "O kitabı goklerin ve yerin sırrını bilen indirmiştir. Şuphesiz O, bağışlayandır, cok merhamet edendir."
7. Dediler ki: "Bu ne bicim peygamber ki yemek yer, carşıda pazarda dolaşır. Ona bir melek indirilseydi de, bu onunla beraber bir uyarıcı olsaydı ya!"
8. "Yahut kendisine bir hazine verilseydi veya urununden yiyeceği bir bahcesi olsaydı ya!" Zalimler, (inananlara): "Siz ancak buyulenmiş bir adama uyuyorsunuz" dediler.
9. (Ey Muhammed!) Senin hakkında bak nasıl da temsiller getirdiler de (haktan) saptılar. Artık onlar doğru yolu bulamazlar.
10. Dilerse sana bundan daha guzelini, icinden ırmaklar akan cennetleri verebilecek olan, sana saraylar kurabilecek olan Allah'ın şanı yucedir.
11. Hayır, onlar Kıyameti de yalanladılar. Biz ise o Kıyameti yalanlayanlara cılgın bir cehennem ateşi hazırlamışızdır.