"BEHZAT C.'NİN GUZEL POLİSİ SEDA BAKAN, ELEŞTİRİLEN KUFURLU DİYALOGLARIN PROJEYE GERCEKLİK KATTIĞINI SOYLEDİ VE "BU TARZ KONUŞMALAR SENARYODAKİ KARAKTERLERİN YAŞADIKLARI HAYATLARDAN KAYNAKLANIYOR" DEDİ.

Star TV'nin kısa surede kendi seyircisini oluşturan dizisi "BehzatC."nin polis Eda'sı Seda Bakan, performansı ve guzelliğiyle one cıkıyor. "Pars Narkoteror" dizisindeki başrolunun ardından yıldızı parlayan Bakan, Ankara'da cekilen dizinin once senaryosuna, ardından yonetmeninin Serdar Akar olmasına tav olduğunu soyledi.

"Adanalı"dan sonra yine bir polis dizisiyle ekranda olmak nasıl?
"Adanalı"da psikologu oynuyordum ama zaten cok uzun sure oynamadım. O yuzden "Behzat C.", benim icin farklı bir tecrube.

Polisiyede oynamak daha mı zor?
Hayır, diğer dizilerden ayıran belirli bir zorluğu yok. Hatta daha kolay... Cunku cok profesyonel bir ekiple calışıyoruz. Calışma saatlerimiz uzun surmuyor. Rol icin, dizi başlamadan 1 ay once Ankara'ya gittim ve provalara başladık.Karakter calışmaları yaptıktan sonra poligona gittik. Cok eğlenceliydi. Ankara'daki cinayet buroyu da ziyaret edip oradaki polis memurlarını tanımaya calıştık. İşlerinin zorluklarını ve biraz da ozel hayatlarını inceledik.

"Behzat C.'de sizi ne etkiledi?
Dizinin uyarlanacağı Emrah Serbes'in romanı "Her temas iz bırakır" surukleyici bir hikÂyeydi. Cok guzel senaryolaştırılmıştı ve herkes işe cok inanıyordu. Ben de "Kariyerim icin bir polisiye daha deneyebilirim" dedim. Yonetmenimizin Serdar Akar olması, beni heveslendiren diğer etkendi. Onlardan cok şey oğrenebileceğimi hissetmiştim.

Biplenen kufurlu diyalogların eleştirilmesine nasıl bakıyorsunuz?
Oradaki konuşma tarzı senaryonun ve hikÂyenin icinde var olan bir şey. Bu tarzdaki konuşmalar senaryodaki karakterlerin kişiliklerinden ve yaşadıkları hayatlardan
kaynaklanıyor. Bu kufurlerin var olmaması bence senaryonun gercekliğini azaltır. Dolayısıyla konu hakkında soylenecek daha fazla bir şey yok.

Cekimleriniz nasıl geciyor?
Set cok keyifli ve komik geciyor. Sadece bazen rol anında diğer oyuncuların komik tavırlarına gulmeden durmak beni zorluyor. Cekim aralarında prova yapıyoruz.

Ankara'da otelde mi kalıyorsunuz?
Ankara'da yaşamayan diğer butun dizi calışanları gibi ben de otelde kalıyorum ve otelde kalmayı seviyorum. Ankara'da uzun kaldığım zamanlarda tiyatroları takip etmeye calışıyorum.
Bu arada Ankara'da tiyatro bileti bulmak gercekten zor.

Eda sizce nasıl biri?
Dizide, cinayet burodaki herkes Eda'ya nazaran daha ceşitli davranış şekillerine burunebiliyor.
Eda biraz duz bir kız. İstedikleri, sevdikleri, sevmedikleri, hayalleri gayet net. İşi en buyuk aşkı. Erkek egemen bir ortamda elinden geldiği kadar sesini duyurmaya calışıyor.

Erdal Bey'le calışmak nasıl?
Erdal abi cok başarılı. Onu surekli izliyorum. Calışma şekline kadar merak ediyorum. Ayrıca cok calışkan bir oyuncu. Tum ovguleri hak ediyor.

Nasıl geri donuşler alıyorsunuz?
Dizinin guzel bir kitlesi oluştu. Fanatikleri var. Herkes cok beğeniyor ve destekliyor. İlginc bir tepkiyle karşılaşmadım. Fakat bir yakınımız, beni Behzat C. karakterinin aynısı bir polis arkadaşı olduğuna inandırdı.

Oynamak istediğiniz bir rol var mı?
Kendimi kırabileceğim her rolde oynamak isterim. Mesela fantastik bir hikÂyede oynamak keyifli olabilir.

Milliyet Televizoyon / Sercan Kısmet