Adını Feriha Koydum 1.Bolum Ozeti

Etiler’de luks bir apartmanda yaşayan kapıcı kızı Feriha ve annesi Zehra’yı universite sınavı sonuclarının heyecanı sarmıştır. Universite, anne kızın geleceğe yonelik hayallerinin kilit noktasıyken, Feriha’nın ilkokuldan sonra okumayan ikizi Mehmet ve tabiatı gereği kaderci bir adam olan babası Rıza ise, onlarla aynı heyecanı duymaz. Mehmet, Feriha’yı icten ice kıskanırken bir yandan da ikizinin icindeki heveslerin, ‘yukarının’ şatafatlı hayatına duyduğu ozlemin de farkındadır.

Feriha’nın hayatında ise, universite hedefi dışındaki en onemli şey ise ‘yukarıda’ oturan ve uvey annesi ile problemli bir ilişkisi olan Cansu’dur. Cansu da Feriha gibi sınav sonuclarını beklemektedir. Sonunda buyuk gun gelir. Seckin bir ozel universiteden burs alan Feriha’nın universiteye attığı adım ise onu bambaşka bir hayatın icine sokacaktır. Okulun renkli simaları Feriha’nın dikkatini cekerken, o da bir anda okulun ve cemiyet hayatının yakışıklı playboyu Emir Sarrafoğlu’nun takibine girer. Uzerinde Cansu’nun elbiseleri ile okula giden ve Etiler’de oturan Feriha gorunurde onlardan farksızdır. Feriha, bu suni benzerliklerin tadını cıkarırken, babasının okula yaptığı ani bir ziyaret ise genc kızın, hayatını değiştirecek yalanlarla dolu bir dunya kurmasına sebep olacaktır.
Feriha, Emir’in ilgisini cekmesi ile uzun zamandır Emir’e karşı dile getirmediği duygular icinde olan Hande’nin de hedef tahtasına gecerken, tek bir kucuk yalan yeni yalanlara gebedir. Yalanlar birbirini kovalarken, Feriha’nın attığı yanlış bir adım ise kucuk kapıcı dairesinin ortasında patlayacak pimi cekilmiş bir bomba haline gelir.