'Kucuk Sırlar'ın Heves’i Dilara Oztunc, oyuncu olarak iyi bir kariyer yapmak icin durup dinlenmeden calışıyor.
2008 Elite Model Look ucuncusu Oztunc, oyunculuk eğitimi aldığı okulu ile dizi seti ve tiyatro salonu arasında mekik dokuyor. Ama hedefe kitlendiği icin bu tempodan hic de şikayetci değil: “Benimki tatlı bir yorgunluk. Bir hedefim var ve o hedefe ulaşmak icin cok caba harcamam gerektiğinin farkındayım.”
Heves’in Cet’e karşı olan aşkını nasıl anlatabilirsin?
- Heves, Ayşegul’un aşırı ozguveninden dolayı kendini pek gosteremeyen bir karakter... Bu noktada, kimseden gormediği yakınlığı Cet’ten gormesi, Heves’in kafasını karıştırıyor. Tabii bir de işin Ayşegul boyutu var. Cet, Ayşegul’un en hassas noktası... Ve o ikisinin arasında kalmak Heves acısından gercekten cok zor.
Ne dersin, Cet icin Ayşegul’le karşı karşıya kalmayı goze alabilir mi Heves?
- Heves, yaşamak istediği her şeyi yaşayan Ayşegul’e o kadar ozeniyor ki, onun beğendiği adam da bir bakıma Heves icin kazanılması gereken bir yarış. Ama Ayşegul’un kendine guveni Heves’i korkutuyor. Cunku o, kendisini sadece Ayşegul’un yanındayken guclu ve guvende hissediyor. Cet yuzunden Ayşegul’le karşı karşıya gelmek, işte bu nedenle Heves icin son derece riskli bir durum.
İnsanlar Heves’in en cok hangi ozelliklerini seviyor?
- Heves’in saflığına ve patavatsızlığına bayılıyorlar. Bir de kimse duşunduklerini acıkca dile getiremezken, onun umursamazca icinden geldiği gibi davranmasını seviyorlar.
HEVES’E KENDİ GİBİ ŞAF BİR AŞIK LAZIM
Heves onumuzdeki bolumlerde izleyiciyi şaşırtacak bir aşk yaşayabilir mi?
- İnanın bunu ben de bilmiyorum. Ama bence Heves’e kendisi gibi saf bir aşk, saf bir aşık lazım...
Peki Heves icin Ceyla mı daha onemli Ayşegul mu?
- Heves, Ayşegul’u kıskanıyor ama gucunu seviyor. Ceyla ise onun icin daha başka, daha arkadaş. Kendini Ceyla’ya daha yakın hissediyor.
Seninle Heves arasında herhangi bir benzerlik var mı?
- Yok, aksine bende var olmayan neredeyse her şey Heves’te var. Ben o ozelliklere sahip olmasam da Heves’te bunları canlandırmakla yukumluyum ama... Aramızda boyle bir sorumluluk bağı var.
DEMODE ŞEYLER DAHA COK HOŞUMA GİDİYOR
2008 Elite Model Look’ta ucuncu olmuştun. Yani model olarak da rahatlıkla kariyer yapabilirsin. Peki modellik mi oyunculuk mu deseler, hangisini tercih edersin?
- İkisi de yapmaktan zevk aldığım işler, bir tercih meselesi haline getirmemeye ozen gosteriyorum.
Peki senin modayla aran nasıl? Takip ediyor musun?
- Ben modayı cok seven, ancak sadece gozumle takip eden biriyim! Modaya uygun giyinmek beni sıradanlaştırıyor, cunku zıtlıkları seviyorum. Moda olmayanı giymek, enteresan şekillere burunmek hoşuma gidiyor. Hayalini kuruyorum, ciziyorum, kumaşları alıyorum, diktiriyorum ve kendi yarattığım kıyafetleri giyiyorum. Bu beni daha cok mutlu ediyor.
Coğu genc kız artık “Kucuk Sırlar”ın kahramanları gibi giyinmeye gayret ediyor. O konuda ne diyeceksin?
- Evet, kıyafetlerimize ilgi cok buyuk. “Kucuk Sırlar” dizi olmasının yanında bir moda ve insanlar bu modayı cok sevdi... Yolda karşılaştığım hemen her genc kız, cekimlerde giydiklerimi nereden bulabileceklerini soruyor. Hatta bana giydirilen kostumleri gelip setten satın almak isteyenlerle bile karşılaştım. Sonunda bu konuyla ilgili web sayfamıza bir bolum eklendi. İzleyicilerimiz hangi kıyafetin nereden alınabileceğini web sayfamızdan oğrenebiliyor.
HEDEFE ULAŞMAK İCİN COK CALIŞMAM GEREK
Eğitimin hÂl devam ediyor. Okul ile dizi cekimlerini bir arada goturmek yorucu olmuyor mu?
- Evet, Maltepe Universitesi’nde burslu olarak oyunculuk okuyorum. “Kucuk Sırlar”ın cekimlerinin yanı sıra tiyatro oyunlarının provalarına da gidiyorum. Ama benimki tatlı bir yorgunluk. Başarılı bir projede, sevdiğim işi yapıyorum. Oyunculuğumu geliştirmek adına da okula ve tiyatro devam ediyorum. Bir hedefim var, o hedefe ulaşmak icin cok caba harcamam gerektiğinin farkındayım.
Okul ve set dışında neler yapıyorsun peki?
- O koşturmadan sonra doğal olarak evde olmayı, uyumayı ve kitap okumayı tercih ediyorum.
Ufukta yeni bir proje gorunuyor mu peki? Mesela bir sinema filmi ya da tiyatro oyunu?
- Hayır, onaylanan, kesinleşen herhangi bir yeni proje yok şu anda...
KICKBOX’A BAŞLAYACAĞIM
Sporla ilgili misin?
- 11 sene profesyonel olarak spor yaptım. Ancak 1,5 senedir vakit bulamadığımdan yapamıyorum. Zaman yaratabildiğim ilk fırsatta da kickbox’a başlamak istiyorum.
AİLEMDEN TAM DESTEK ALDIM
Oyuncu olmak istemeni ailen nasıl karşıladı?
- Kucuk yaşlardan beri hayallerimi susleyen bir şeydi oyunculuk. Babam opera sanatcısı olduğundan sanatla ic ice buyudum. Aileme universitede oyunculuk bolumunde okumak, oyuncu olmak istediğimi soylediğimde, bana koşulsuz destek olacaklarını soylediler. Yaptığım işlerle gurur duymaları, beni gercekten cok mutlu ediyor.
KAYNAK: startv.com.tr