Ege Yaş Meyve Sebze İhracatcıları Birliği Başkanı Hayrettin Ucak, 2018 yılında Birlik tarihinde, bir rekora imza atarak 831 milyon dolar ihracat rakamına ulaştıklarını, 2019 yılı icin 1 milyar dolara aşmayı hedeflediklerini soyledi. Goreve geldikten sonra gecen 1 yıllık donemde yaptıkları icraatları ozetleyen Ucak, “Uretici ve ihracatcılarımıza ne kadar yakın olabilirsek o kadar başarılı olabiliriz. Ne kadar ortak akıl ile hareket edersek o kadar verimli oluruz diye yola cıktık. Bu cercevede, icraatlarımıza Uye İlişkileri Timi’ni hayata gecirerek başladık. Yine uretici ve ihracatcılarımıza yakın olma bilinci ile bolgemizde geniş katılımlı uretici ve ihracatcı toplantıları duzenlemeye başladık. Bu kapsamda Kemalpaşa, Alaşehir, Odemiş, Selcuk, Ortaca, Seferihisar ve Sultandağı ilcelerimizde toplam 9 adet “Ortak Akıl Toplantısı” duzenledik” diye konuştu.
Yurtdışı tanıtım faaliyetleri kapsamında Hong Kong, Rusya, Fransa, Cin, Almanya, Dubai ve Japonya’da fuarlara katılım sağlayarak tanıtım ve tadım etkinliklerinde bulunduklarını anlatan Ucak, sozlerini şoyle surdurdu; “Taze kiraz ve uzumde gercekleştirdiğimiz URGE Projesini, Guney Afrika ve Cin’e iki etkinlik yaparak başarı ile tamamladık. Onumuzdeki donem hem taze meyve sebze hem de meyve sebze mamulleri sektorunde yeni URGE projeleri başlatmak istiyoruz ve siz değerli uyelerimizin de katılımlarını bekliyoruz”
İnternethaber