Gecen sezon ‘Behzat C., Bir Ankara Polisiyesi’ ekranların fenomeni oldu. Dizi, polisiyeden hoşlanmayanlara bile polisiyeyi sevdirdi. Erdal Beşikcioğlu’nun canlandırdığı Behzat C. karakteri kadınları kendine aşık etti. 28 Ekim’de ‘Behzat C. Seni Kalbime Gomdum’ ismiyle bu kez sinemada fanatikleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Dizi kadrosuna ek olarak karşınıza Cansu Dere ve Tardu Flordun da cıkıyor. Film vizyona girmeden Erdal Beşikcioğlu, Canan Erguder, Cansu Dere ve Tardu Flordun’u biraraya getirdik

BERNA YAŞIYOR MU BİLMİYORUZ

‘Behzat C.’ sinema filmi ve dizi film arasında tat olarak nasıl bir fark var?
CANAN ERGUDER: ‘Behzat C.’ canlı konserini izler gibi hissedeceksiniz.

Film dizinin devamı gibi mi? Yoksa diziyi hic izlemeyen biri filmden zevk alır mı?
ERDAL BEŞİKCİOĞLU: Yine bir Behzat ve cinai olaylarla katilimiz var. O katilin hikayesi uzerine gidiliyor. Bir polisiye olay cozuluyor.

Cekimlerin dizi filmden nasıl farkları vardı?
TARDU FLORDUN: Diziden farklı yeni karakterler olarak hazır bir zemin ustune oturtulduk ve zorluk cekmedik.

Behzat’ın kızı Berna yaşıyor mu?
HEP BİR AĞIZDAN: Bilmiyoruz. Bir şey diyemeyiz.

Sinemada diyalogları sansursuz mu izleyeceğiz?
T.F.: Bu yuzyılda boyle şeyleri konuşmuyor olmalıyız. Bu yuzden ilerlediğimizi duşunup aslında olduğumuz yerde sayıyoruz.

Sizde dizideki gibi argo kullanıyor musunuz?
T.F: Hayatta var olan bir şey. Senin diline ağzına yakıştığı surece sorun olmaz.

En buyuk argo lafınız ne?
E.B: Gercek hayatta cok kufur etmiyoruz. O kadar merak ediyorsan da benim en buyuk kufurum: E..... ...! (Guluyor)

Kızım beni değil ‘Muhteşem Yuzyıl’ı izliyor
ERDAL BEŞİKCİOĞLU

Behzat C. karakterinin size en cazip gelen yonu ne oldu?
- Behzat C. cok guzel duzenlenmiş bir bulmacaydı. Onu cozmek istedim.

Peki nedir bu C.’nin anlamı?
- Fazla kurcalamak istemediğim bir gizem. Soyadımın C. olması mistik bir hava katıyor.

İnsanların Behzat C.’yi bu kadar sevmelerinin nedeni ne?
- Seyircinin isteyip de yapamadığı her şeyi yapıyor. Aklına gelen doğruların peşinden gidiyor. Gercek hayatta bunu yapmanız cok zor.

Peki Behzat sizin yapmak isteyip yapamadığınız neleri yapıyor diye sorayım o zaman...
- Şiddet uyguluyor. Cocuk Esirgeme Kurumu’nda cocukları taciz eden adamı hepimiz linc etmek isteriz ama bir taraftan da “Adalet cezasını versin” deriz. Ama o cezayı da yeterli bulmayız, bunun gibi bir şey...

Karakterin size benzer yonleri var mı?
- En benzer yonumuz haksızlığa karşı mucadele etmemiz.

‘Kopru’ dizisinde sistemi, ‘Behzat C.’de adaleti eleştiriyorsunuz. Gercekte de boyle muhalif biri misiniz?
- Muhalif miyim, bilmiyorum ama soru soran bir yanım var. Soru sorar, tatmin etse de etmese de cevabını isterim.

Yeni sezonda bizi neler bekliyor?
- Bu sene Behzat’ın kare kokunu cıkarmamı istiyorlar. Daha zor bir Behzat C. ile karşı karşıyayız. Kızı, gayrimeşru diğer kızı tarafından oldurulen bir baba hic tanımıyorum.

Dizide argo kullanılması sizi rahatsız ediyor mu?
- Eğer sokak gerceği varsa televizyonda da bu gosterilmeli. Cocuğumu benim yerime başkasının da duşunmesini istemiyorum. Ben cocuğumun ahlak ve disiplinini veririm.

AŞK MUTASYONA UĞRUYOR

10 yaşındaki cocuğunuz diziyi izliyor mu?
- İzlemiyor cunku sevmiyor. Ama istese izleyebilir. 10 yaşında bir cocuk, onun rol olduğunu ve bir hikaye anlattığını biliyor.

Neyi izliyor?
- ‘Muhteşem Yuzyıl’. Aşkın yanında bir taraftan donem anlatıyor. Bu acıdan faydalı.

Behzat kadınlara guvenmiyor. Siz guvenir misiniz?
- Hayatta bir kadına guvendim. Onunla evlendim ve bir cocuğum var.

Aynı zamanda dizide de oynayan Elvin Hanım ilk aşkınız mı?
- Konservatuvar sınavına birlikte girdik. Eşim Elvin’i gordum “Hımm hicte fena değil” dedim ve elimden gelen butun soytarılıkları yaptım.

Yıllar icinde aşk başka şeylerle yer değiştiriyor mu?
- Aşk tabii bir mutasyona uğruyor. Cocukluktan olgunluğa kadar her evreyi yaşıyorsunuz. Eşinizi hicbir şekilde kandırma şansınız yok.

Peki kadınlar sizi ve Behzat’ı neden bu kadar seksi buluyor?
- Seksi mi? (Şaşırıyor). 41 yaşında adamım. Benim seksiliğim olsa ne olacak ya! Ama her zaman bir erkeğin ic dunyası kadını etkiler. Behzat onların macera duygularını tetikliyor.

Bu projeden oncede kadınlar sizi beğenir miydi?
- Hic jon olmadım ve olmamak icin her şeyi yaptım. Cunku yakışıklı erkek, elinde kadehle dolanır. Ben şekille değil ic dunyayla ilgileniyorum. Jonlerin cok derinlikleri yok.

40’ından sonra gelen un, şohreti sindirmeyi kolaylaştırıyor mu?
- Şohret eğer oyle doğmadıysanız hicbir zaman sindirilecek bir şey değil. Hazmetmek zorundasınız. Bu bazen guc bazen kolay olabilir. Hazım surecindeyiz ve umarım ederiz.

CANAN ERGUDER
Tardu’yla sadece finalde birlikte oynadık

Sinema filminde Savcı Esra’nın farklı yonlerini gorecek miyiz?
- Hayır. Behzat’la olan ilişkisinin daha karanlık bir anını goreceğiz.

Savcı Esra erkekler icin ideal kadın. Sizce de oyle mi?
- Eleştirdiğim yonleri var tabii. Ama onları paylaşmak istemiyorum. Karakterimi seviyorum. Ve Esra’yla ‘kotu kadın’ imajını ustumden attığımı duşunuyorum.

Behzat’la Esra ast ust ilişkisi yaşıyor. Bu durum gercekte iş hayatını nasıl etkiler?
- Aynı işi paylaştığın aşklarda daha fazla anlayış oluyor. Savcı başkomiser ilişkisi de duyduğum kadarıyla abes bir ilişki değil.

Tardu Bey’le ‘Binbir Gece’den sonra ilk kez aynı projedesiniz. Bu size nasıl yansıyor?
- Super. Ben hep onunla oynamak istiyordum ama denk gelmemişti. Keşke daha fazla sahnemiz olsaydı. Sadece final sahnesinde birlikte oynadık.

İki sevgili olarak aynı mesleği yapmanız ilişkinizi besliyor mu yoruyor mu?
- İkisi de olabilir. Biz işimizin ilişkimizi yormasına izin vermiyoruz.

Birbirinizi eleştirir misiniz?
- Tabii eleştirilerimizi soyleriz. İcimizden birinin buna kırılması soz konusu değil.

TARDU FLORDUN
Red Kit insanları canlı canlı gomecek

Behzat C. icinde olmak istediğiniz bir proje miydi?
- Ankara’da okuyan ve Ankaralı biri olarak beni o zamanlara goturuyor. Dizide de olacaktım. O zaman dişimle ilgili problemim vardı.

Canlandırdığınız Red Kit nasıl bir adam?
- Gecmişine inanılmaz bağlı ve yaşadığı bazı travmaları, ona ve ailesine yapıldığını duşunduğu haksızlıkların ocunu, yıllar sonra almaya karar vermiş biri. Sistemle ilgili bir meselesi var. Bunu insanları canlı canlı gomerek halletme yolunu seciyor.

Neden ismi Red Kit peki?
- Ona ozenmiş. Normalde gunluk kıyafetler giyiyor. Ama işe cıktığı zamanlar uzerinde Red Kit kıyafetleri oluyor.

Canan Hanım dizi cekimleri yuzunden coğu zaman Ankara’da. Nasıl idare ediyorsunuz?
- Bu ayarlanabilir bir şey. İlişkimize sorun olarak yansıyamaz. Tecrubelerimiz var artık.

Evlilik duşunuyor musunuz?
- Bunu zaman gosterecek...

CANSU DERE
Sette en az aynaya bakan insanım

Diziyi takip ediyor muydunuz?
- ‘Ezel’ donemiydi. Vakit bulabildiğimde izliyordum. Guzel bir iş olduğunu duşunuyorum. Televizyonda her zaman cesur ve farklı işleri sevmişimdir. ‘Behzat C’nin de boyle olduğunu duşunuyorum. Teklif geldikten sonra daha fazla bolum izledim ve kitabını okudum. Hikayenin inanılmaz bir dili var. Oturmuş bir ekibin icine dahil olacağım icin başlarda biraz gergindim. Ama calışmaya başladıktan sonra hic oyle bir problemim olmadı. En cok Erdal’la sahnem vardı. Onun da bana cok yardımı dokundu.

Karakteriniz nasıl?
- Adı Songul. Olay Yeri İnceleme komiseri. Gencliğin verdiği bir heyecanı var. O karakterin heyecanı benim ekibe dahil olduğum heyecanla birbirini destekledi.

Karakolda boyunuzla ilgili sorun yaşadınız mı?
- Yok, ben bugun roportaj olacak diye suslendim, topuklu giydim. (Guluyor) Songul tabii ki boyle giyinmiyor.

Eyşan sizinle o kadar ozdeşleşti ki bu karaktere burunmek zorladı mı?
- Eyşan, Sıla hepsi farklı karakterlerdi. Bu yuzden oyle yaşanmayacağına inanıyorum. İnsan kendinden uzaklaşır. O bitti Songul geldi.

Dizinin fanları yeni oyunculara biraz tepkili. Size de tepki gosterdiler. Bu eleştirilere nasıl yaklaşıyorsunuz?
- Umarım kimse izledikten sonra mutsuz olmaz! Beni uygun bulmuşlar ve calıştık.

Cirkin bir kadını da oynar mısınız?
- Tabii. Ben guzelliğin makbul olduğu bir işten geldiğim icin o kısımları coktan gectim. Sette en az aynaya bakan insanımdır. Onceliğim nasıl gorunduğum değildir.

Kaynak: Hurriyet Gazetesi.