“Behzat C. Bir Ankara Polisiyesi” dizisinde canlandırdığı Harun karakteriyle tanındı. Herkes onu obur ve gozu kara bir polis olarak benimsedi, sevdi. Ama bu yuzden gercek hayatta ilginc olaylar yaşıyor, gittiği yerlerde ikramın ardı arkası kesilmiyor. Bir diziyle hayatı değişen Fatih Artman’ın ekibe dahil olma hikayesi de en az şimdi yaşadıkları kadar ilginc...

Dizide işine bağlı, gozu kara bir polis olarak goruyoruz seni. Peki bu ekibe nasıl dahil oldun?
- Cok enteresan oldu aslında. Ben dişime dolgu yaptırıyordum. O sırada muayenehanenin cok yakınındaki bir otelde de oyuncu secimleri varmış. Bunu yanımda bulunan arkadaşım soyledi. Birlikte gittik. Orada yonetmen Serdar Akar’ın dikkatini cekmişim. Dişciye geri dondum, tekrar dolguma başlanmıştı ki telefon geldi. Tekrar goruşmeye cağrıldım. Bu şekilde ekibe dahil oldum.

Normalde bir ajansa kayıtlı mısın?
- Yok değilim. Ben hÂl konservatuvarda okuyorum. Son sınıf oğrencisiyim.
Bundan once bir dizi projeniz olmuş muydu?
- Olmadı, bu ilk. Galiba bu da benim şansım.

Diziye kabul edildiğini oğrendiğin an ne hissettin?
- Aslında dizi aklımda yoktu. Arkadaşlarla bu sene bir tiyatro oyun hazırlayacaktık, hangi oyun olsun diye konuşuyorduk.

Sete ilk gittiğinde yabancılık cektin mi? Sonucta senin ilk dizi calışman, ortama yabancısın.
- Yok, hic oyle bir şey olmadı. Ortamı da kameraları da cok cabuk benimsedim. Her şey iyi gitti. Zaten cok neşeli bir ortamdayız. Cok tatlı ve disiplinli bir gruplayız. Galiba bunların karşılığını alıyoruz.

Normalde de cok şanslı mısındır?
- Cok şanslıyımdır. Hayatımda bircok şey ben istemeden onume geliyor.

Peki gercek hayatta da canlandırdığın Harun karakteri gibi gozu kara mısındır?
- Gozu karalık mertlikse oyleyim. Ama Harun gibi hicbir şeyi gormeyecek kadar da gozu kara değilimdir. Biraz daha mantıklı yaklaşırım olaylara.

DİZİ BAŞLADIĞINDAN
BERİ 5 KİLO ALDIM

Harun dizide devamlı bir şeyler yiyor. Sen bu gidişle cok kilo alacaksın...
- Valla alıyorum zaten. Harun’un mizacı o, abur cubur yemeyi cok seviyor. Tabii benim icin zor oluyor bu. Mesela bir sahne icin 8 tane kek yediğimi biliyorum. Ama onun dışında eğlenceli. Bir de halkın gelip bana “artık yeme” demesi pek hoş olmuyor.

Normalde de yemek yemeyi sever misin?
- Hayır. İşin daha kotu tarafı da o. Ben diziye girdiğimden beri 5 kilo almışımdır.

Oyunculuğun cok iyi bulunuyor. Aldığın enteresan eleştiriler var mı?
- Enteresan eleştiri hic olmadı. Hep iyi şeyler soyluyorlar. Bir de gittiğim her yerde bir yemek ikramı soz konusu. “Sayın komiserim buyurun” diye ikramda bulunuyorlar surekli...

DİZİ BİTER BİTMEZ
İSTANBUL’DAYIM

Oyuncu kadronuz da cok guclu... Dizi sence yeterince ses getirdi mi?
- Kesinlikle ses getirdi. Ulkenin sistem sorunu olduğuna inananlar bu diziyi cok sevdi. Dizinin gitmesi gereken yerlere gittiğini duşunuyorum. Ozellikle Ankara’da bize karşı buyuk bir ilgi var.
Tum oyuncular Ankara’da yaşıyor. Kadro oluşturulurken buna ozellikle mi dikkat edildi?
- Hicbir bilgim yok ama tahmin ettiğim kadarıyla evet. Butun oyuncular derken; ana roller Behzat C., Harun, Hayalet ve Akbaba. Bu dordunun Ankara’da yaşaması iyi bir şey... Hem gunumuzun Turkcesi’yle konuşabiliyoruz hem de lehce yapmamız daha kolay oluyor. Her ne kadar duzgun Turkce konuşsak da “Ankaralı ol” dendiğinde kolayca Ankaralı oluyoruz. Ankara’yı bilmenin diziye artısı olabilir. O yuzden ekip cok iyi bence.

İstanbul’dan cok cazip bir dizi teklifi alsan oraya taşınır mısın?
- Zaten okulum bitince İstanbul’a gelecektim. Cunku hem tiyatro hem de TV oyunculuğu acısından İstanbul’da olmak gerek. O yuzden dizi bittiğinde başka teklif gelmese de İstanbul’dayım.

POLİS OLMAYI HİC
HAYAL ETMEMİŞTİM

Cocukken polis olmak ister miydin?
- Hayır. Polis olmayı hic duşunmedim.

Polis olsaydın Harun gibi bir polis mi olurdun?
- Hayır, daha aklı başında bir polis olurdum. Harun cok tatlı, ben o kadar tatlı mıyım bilmiyorum.

Aynı zamanda tiyatroyla ilgileniyorsun. Aklında bir proje var mı?
- Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bolumu son sınıf oğrencisiyim. Okulda bir projemiz cıkacak ama dizi programı cok yoğun. O yuzden okulu aksatmaya başladım. Yani bu yıl tiyatro oyunu zor gorunuyor. Yine de en gec seneye tiyatro yaparım diye duşunuyorum.

BEN HARUN KADAR
KABA DEĞİLİM

Dizide de bir kıza aşıksın, surekli onun peşinden koşuyorsun. Gercek hayatta da seni istemeyen birinin peşinden koştun mu?
- Birinin peşinden koştum, sonunda o da beni istedi. Cok guzel bir beraberliğim var, yaklaşık 2,5 yıl oldu.

Bunu sadece bir kişi icin mi yaptın?
- Evet, sadece onun icin. Ama benim peşinden koşmamla Harun’un peşinden koşması da cok farklı. Belki o yuzden başarısız oluyor.

Nasıl farklı?
- Harun cok daha saf, kaba... Asla bir kadının hoşuna gitmeyecek kadar kaba. Ben o kadar değilim. Ben daha bilincli ve aklı başında davranan biri olduğumu duşunuyorum. Ayrıca ben sabırlıyım, Harun sabırsız. Boyle farklar sonucu değiştiriyor.

Kız arkadaşında İlk gorduğunde en sevdiğin ozelliği ne oldu?
- Cok cana yakındı. Kendi gibiydi. Ben hayatta hep orijinal şeyleri sevdim. Benim icin o da cok orijinaldi.

Kaynak: Hurriyet / Kelebek Cansu AYDIN