
Kayseri'nin Yahyalı ilcesinde, gece avlanan kurbağaların işleme merkezlerinde tuketime hazır hale getirildikten sonra İtalya ve Fransa gibi ulkelere ihrac edilmektedir.
Konu hakkında bilgi veren Kayseri Tarım ve Orman İl Muduru Mustafa ŞAHİN; "15 Mayıs - 15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı olması nedeniyle avlanma yapılamayacağından, Bakanlığımız tarafından belirlenen avlak sahaların avcılığa acılabilmesi icin, kurbağa avlayacak olan firmaların dilekce ile İl Mudurluğumuze, Balıkcılık ve Su Urunleri Şube Mudurluğune muracaat etmeleri gerekmektedir. Kurbağa avlanılacak bolgeden 6 ay ara ile yılda 2 defa kurbağa numunesi alınarak, Bakanlıkca belirlenen Gıda Kontrol Laboratuvarı'na gonderilmektedir. Numuneler zirai ilac kalıntıları ve ağır metaller yonunden incelenerek sonucu İl Mudurluğumuze bildirilmektedir. Analiz sonucu Bakanlığımızın belirlediği parametrelere uygun ise bolge avcılığa acılmaktadır. Bunun yanında avcılık yapacak olan firmalar avlanma tarihinden en az 3 gun once, avlanma yapacak personele ait av tezkerelerinin de ekinde yer aldığı, avlanma yeri, tarih ve saatine ait bilgiler iceren dilekceyi İl/İlce Mudurluğune sunmak zorundadır. Yahyalı İlcesinden, 2016 yılında 70.700 kg, 2017 yılında 64.800 kg ve 2018 yılında 85.500 kg canlı kurbağa sevk işlemleri yapılmıştır. Kayseri İlimizin Yahyalı İlcesinde avcılık yoluyla toplanan kurbağalar, su urunleri işleme merkezlerinde tuketime hazır hale getirildikten sonra başta Avrupa ulkeleri olmak uzere ihrac edilmektedir." dedi.
Tarımpusulası
__________________