İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
-Buyukşehirlerimizin değerli belediye başkanları, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı kulliyesine, bu gazi mekana hoşgeldiniz. Cok partili hayata gectiğimiz 1946 yılından beri ulkemizdeki her secim bir demokrasi şoleni havasında yapılmıştır.
-Turkiye 31 Mart 2019 mahalli idareler secimlerini de hamd olsun aynı coşkuyla tamamladı. Bu secimlerde 30'u buyukşehir, 51'i il, 922'si ilce 386'sı belde olmak uzere toplam 1389 belediye başkanımız milletimizin teveccuhuyle goreve başladı.
Boylesine buyuk bir secimi başarıyla neticelendirmiş olmamız hic şuphesiz demokrasimizin zaferidir. Eleştirilere verilecek en buyuk cevabımız ulkemizde neredeyse her vatandaşımızın icerisinde yer aldığı geniş demokrasi ve ozgurluk tablosudur. Secim surecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, milletimizin iradesine herkesin teslim olduğu bu guzel manzara geleceğimizin de en buyuk teminatıdır.
-31 Mart secimlerinde elde ettiğiniz başarılardan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Secildiğiniz gun itibariyle size oy versin vermesin şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak gorev yapacağınıza inanıyorum. Biz de tum belediye başkanlarımıza aynı samimiyetle yaklaşıyoruz.
-Gorduğunuz gibi şu anda tum bakanlarımız sizlerin sorularına cevap vermek uzre burada bizimle beraber. Ve butun bu sorular kayda alınmak suretiyle de bunların uzerinde bakanlarımız gerekli calışmalarını yapacaklar.
İŞTEN CIKARMA UYARISI
Şu hususun altını ozellikle cizmek istiyorum. Eskiler el işler dil ovunur derler. Hepimizin bulunduğu yerler polemik siyaseti değil eser siyaseti uretme makamlarıdır. Calışmadan, eser vermeden yapılan siyaset şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten ulkemizin imkanlarını heba etmekten başka bir işe yaramaz.
Belediye başkanlarının gorevi şehirlerine en kalıcı hizmetleri getirmek icin calışmaktır.Medyada her gun ceşitli şehirlerimizdeki belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısından, işten atmaya pek cok vicdan yaralayıcı habere rastlıyoruz. Kağıt uzerinde bir toplam olarak onunuze gelen personel sayısındaki her rakam bir insana, ve daha geniş bir hayata tekabul ediyor. Belediye başkanlarının kurumlarını yonetme tasarrufu, ekmek parasını kazanma peşindeki calışanların hayatlarını alt ust edecekleri anlamına gelmiyor.
Kapının onune konan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı uzerine ne siyaset ne hizmet bina edilebilir. Şayet varsa birkac kotu ornek bahane edilerek yuzlerce binlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne hakka ne hukuka ne de insanlığa sığar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Buyukşehir Belediye Başkanları toplantısında onemli mesajla
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Buyukşehir Belediye Başkanları toplantısında onemli mesajla