İlahiyatcı Prof. Dr. Nasrullah Hacımuftuoğlu, duanın namaz kadar onemli bir ibadet olduğunu vurguladı.
Kars Muftuluğu tarafından 'Camiler ve Din Gorevlileri Haftası' nedeniyle duzenlenen programda konuşan İlahiyatcı Prof. Dr. Nasrullah Hacımuftuoğlu, verdiği mini konferansta, duanın namaz kadar onemli bir ibadet olduğunu vurguladı.
Kars Oğretmenevi'nde Muftuluk tarafından verilen iftar yemeğine Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Emniyet Muduru İbrahim Demirci, İl Muftusu İlyas Serenli, daire amirleri ve cok sayıda davetli katıldı.
Yemeğin ardından programın acılış konuşmasını yapan Muftu Serenli, 'Camiler ve Din Gorevlileri Haftası' nedeniyle duzenledikleri iftara katılanlara teşekkur etti.
"Camiler bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi, inancımızın, imanımızın vahdetini sembolize eden mekÂnlardır." diyen Serenli, din gorevlileri ile ilgili de şunları soyledi: "Butun din gorevlilerinin ortak adı imam. Butun manası icinde gizli onder. Namaz zamanı cami acan, namazdan sonra kapayan değil, omur boyu kapısını da, gonlunu de acık tutan insandır. Gazali de imamdı, Ebu Hanife de. İmamlık bir meslek midir? Oyle ise ulaşılacak en yuce meslek. Mihrapta, rahlede, kursude ama her zaman milletin onunde. Bazen sabana da yapışır, koruğe de. Sutcu İmam gibi tetiğe de. İstiklal harbimizi başlattı, o da imamdı. İmam zulme sıkılan kurşun, karanlığa yakılan ışıktır. İlim postu ise en yakın dostudur. Allah Resulu varken kimse 'imam' olmadı. Cunku O imamdı. İmam gunah listesi tutan değil, gunahları yuyan, yıkayandır. Kara Cehennem'e odun değil, Ak Cennete kÂmil insan hazırlayandır. İmam, sarığı gibi gonlu de ak insandır."
Daha sonra da Ataturk Universitesi İlahiyat Fakultesi Oğretim Gorevlisi Prof. Dr. Nasrullah Hacımuftuoğlu dua hakkında bir konuşma yaptı.
Duanın cok kolay yapılan bir ibadet olduğunu belirten Hacımuftuoğlu, "Her ibadetin birtakım protokolu, kuralları vardır. Duanın yoktur. İnsan her haldeyken, icinden geldiği gibi, kendi anadiliyle yapabilir bu ibadeti. Dua, ibadetin ozudur ve namaz kadar onemli bir ibadettir. Zaten namaz kelimesinin kelime manası da 'dua'dır." dedi. Konuşmaların ardından İl Muftuluğu Kars'taki camilerin bakım ve onarımlarında yardımcı olanlara birer plaket takdim etti.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- 'Dua namaz kadar onemli bir ibadettir'