GUZEL AHLAKIMIZ Allah'IN YARDIMINI GETİRECEK,

DAĞLARIN KORKUYA KAPILIP-YUKLENMEDİĞİ AĞIRLIKLARI

UZERİMİZDEN KALDIRACAKTIR.

Rabb'ini dost edinmiş bir mumin, yaşamının her anında Allahın yardımına acıkca tanık olur. Kulları uzerinde gozetici olan Allah Kendisi'ne teslim olan muminlerin kalplerine 'guven duygusu ve huzur' indirir ve onlara destek olur.

Allah, sizin duşmanlarınızı daha iyi bilendir; bir veli (en guvenilir bir dost) olarak Allah yeter, bir yardımcı olarak da Allah yeter. (Nisa Suresi, 45)

Peygamberimiz(sav) de yardım istenecek olanın yalnızca herşeye gucu yeten Allah olduğunu hatırlatır:

"... Bir şey isteyince Allahtan iste. Yardım talep edeceksen Allahtan yardım dile. Zira kullar, Allahın yazmadığı bir hususta sana faydalı olmak icin biraraya gelseler, bu faydayı yapmaya muktedir olamazlar. Allahın yazmadığı bir zararı sana vermek icin biraraya gelseler, buna da muktedir olamazlar." (Kutub-i Sitte, Muhtasarı Tercume ve Şerhi, Prof. Dr. İbrahim Canan, 16. cilt, Akcağ Yayınları, Ankara, 1992, s.314)

Kur'an'da, " Kim Rahman (olan Allah)ın zikrini gormezlikten gelirse, Biz bir şeytana onun uzerini kabukla bağlattırırız; artık bu, onun bir yakın dostudur." (Zuhruf Suresi, 36) ayetiyle onunden, arkasından, sağından, solundan sokulan şeytanın, insanı nasıl kuşatabileceğine dikkat cekilir. İşte, tek ve gercek dostu olan Rabb'inden uzak olan kişi, gercekten en onemli duşmanı tarafından kuşatılmıştır.

Şeytan bağımsız bir guce sahip değildir. İman edenler uzerinde gucsuzdur. Bize duşen Allah'ı yalnızca belli vakitlerde değil surekli anmak, O'ndan yardım dilemektir. Ancak, icabet edeceğine kanaat getirerek dilemek. İşte o zaman apacık duşmanımız şeytandan, her şeyi kuşatan Yuce Allah'ın korumasına sığınabiliriz.

Goklerde ve yerde ne varsa tumu Allahındır. Allah, herşeyi kuşatandır. (Nisa Suresi, 126)

İmtihan mekanı olarak yaratılmış dunya, yaşadığımız olaylarla sınandığımız, sonsuz yaşamımıza geciş aşamasıdır. Zorluk yaşamadan ve o zorluk anlarında Rabb'imize sadakatimizi, sabrımızı, tevekkul ve teslimiyetimizi gostermeden sonsuz mutluluğa ulaşamayız. Gostereceğimiz guzel ahlak Allah'ın yardımını getirecek, dağların korkuya kapılıp-yuklenmekten kacındığı tum ağırlıkları uzerimizden kaldıracaktır.