Merhabalar Býraktýk.com'un maharetli ve güzel hanýmlarý.

Kýsa bir aradan sonra tekrar sizlerleyim.
Aslýnda hepimizin bildiði, fakat adýný çoðumuzun bilmediði bir tarifle karþýnýzdayým



Malzemeler



  • 3 Yemek kaþýðý un
  • 6 Su bardaðý tavuk suyu
  • 3-4 Yemek kaþýðý sývý yað
  • 1 Çay kaþýðý tuz (sos ve terbiyeden sonra ilave edilecek. )


Ekþili Sos Ýçin;

  • Yarým limon suyu
  • 2 Diþ sarýmsak
  • 4 Yemek kaþýðý yoðurt
  • 1 Yumurta sarýsý

Üzerine Sos Ýçin;

  • 1 Yemek kaþýðý tereyaðý
  • 1 Çay kaþýðý pul biber
  • 1 Çay kaþýðý kýrmýzý toz biber

Hazýrlanýþý;


Öncelikle çorbalýk tavuðumuzu kaynatýp, tavuk suyumuzu elde edelim.







Tencereye sývý yaðý ve 3 yemek kaþýðý unu koyun.
Ocaðýnýz kýsýk ateþte olsun.
Tahta bir kaþýkla, yavaþ yavaþ sürekli karýþtýrýn.
Un kokusu çýkmaya, unun rengi hafif deðiþmeye baþladýðý zamana kadar kavurun.





Tavuk suyunu ilave edin.



Çýrpma teli ile sürekli karýþtýrýn, topaklanma yapmamasý için.
Kaynamaya baþladýðý zaman altýný kýsýn.

Sarýmsaklarý dövün veya rendeleyin.




Üzerine yarým limonun suyunu sýkýp çorbanýn içine karýþtýrýn.

Derin bir kaseye yoðurdu koyun.

Yumurtanýn sarýsýný katýn.






Çýrpma teli ile iyice karýþtýrýn.

Kepçe ile çorbadan üzerine biraz dökün.

Çýrpma teli ile karýþtýrýn.

Birer kepçe koyun ve yoðurtlu terbiyeniz ýlýk olana kadar devam edin bu iþleme.


Terbiyenin hepsini birden, soðuk ilave edersiniz, çorbanýz kesilebilir.

Ama bu iþlemi kasede yavaþ yavaþ yaparsanýz, kývamý çok güzel olur.

Terbiye kasenizi, en son çorba tenceresine boþaltýn.













Kaynamaya baþladýktan sonra, kýsýk ateþte 5 dakika kadar piþirin.

Tereyaðýný eritin.




Pul biber ve kýrmýzý toz biber ekleyin.





Kokusu çýktýðý zaman altýný kapatýn.

Tencerenin üzerine gezdirin.

Bu iþlemi isterseniz tabaklara da yapabilirsiniz.

Ekþili Arnavut Çorbanýz hazýr.

Afiyet olsun.