--------------------------------------------------------------------------------

İtalya'da, icinde cami ve ceşitli binaların bulunduğu bir İslam Merkezine bombalı saldırı duzenlendiği bildirildi.
İtalyan polisi soruşturmanın surduğunu belirtirken, gece yarısı meydana gelen bu olayın ilk incelemelere gore bir kaza sonucu olabileceğini soyledi.

Caminin Faslı imamı Hamid Zariate ise olayı “aylarca devam eden tehditlerin bir sonucu olan dini sebepli bir olay ” olarak nitelendirdi. Saldırganların birinin elindeki yanıcı bir maddeyi fırlatırken gorduğunu soyleyen Zariate, “Gece yarısı ilk patlamayı duydum, pencereden baktığımda arabam yanıyordu ve sonra patladı” diyen Zariate, arabadan geriye hicbirşeyin kalmadığını soyledi. Yaklaşık 700 kişinin ibadet edebildiği ve bir kultur merkezi olarak da kullanılan caminin imamı Zariate, “Ben buraya geleli sadece birkac hafta oldu. Saldırganların beni hedef alabileceklerini duşunmuyorum.” dedi.

Olay sonrası konuşan İtalyan Milletvekili Isabella Bertolini “ İslami camilerin coğalmasından dolayı oluşan korkular tehlikeli tepkileri doğuruyor, durum hoşgorunemez bir hal aldı ve bu istilaya bir son vermemiz lazım” dedi.
saldırı duzenlendiği bildirildi.
Kaynak: Dunya Bulteni