Diyaloğa bir adım daha.
ANTALYA’nın Alanya İlcesinde şeker komasına girerek hayatını kaybeden 61 yaşındaki Marlis Sartissonun cenazesi, papazın hasta olması nedeniyle imam tarafından defnedildi. Cenaze toreninde, hem İncilden bolumler, hem de Fatiha duası okundu.
Almanyadan 17 yıl once tatile gelen Marlis Sartisson, cok sevdiği Alanyaya yerleşti. Yalnız yaşayan diyabet hastası Alman kadın, onceki gun Tophane Mahallesindeki villasında şeker komasına girerek hayatını kaybetti.
Hur- Turk Alman Dostluk Derneği’nin aktif uyelerinden olan Sartisson, Almanya’dan gelen kız kardeşi Anne Sartisson ve akrabaları ile Alanya’daki yakın dostlarının katılımıyla, Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığında, oğle saatlerinde toprağa verildi.
HEM İNCİL HEM FATİHA
Alanya Papazı Joachım Kuschun hastalığı nedeniyle Almanyada tedavi gormesi uzerine, cenazeye imam Rıfat Kacmaz cağrıldı.
İmam Kacmazın okuduğu Fatihanın ardından, Sartisson icin yakınları tarafından İncilden bolumler de okundu. Alman kadının cenazesi, gozyaşları arasında Alanya Belediyesi İtfaiye erleri tarafından mezarına yerleştirildi. Dostları ve yakınları, Alman kadının mezarına kırmızı guller ve karanfiller bıraktı.
PAPAZIN OLMADIĞI YERDE İMAM GECERLİDİR
Torende, gozyaşlarına hakim olamayan kız kardeş Anne Sartisson, “Papaz Kusch hastalığı nedeniyle torene katılamadı. Biz de imamın toreni yapmasını istedik. Tek Allaha inanıyoruz. Hıristiyan ve Muslumanların Allah’ı tektir. Papazın olmadığı yerde bizim icin imam gecerlidir dedi.
(milliyet)
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- İmam Hristiyan Cenazesini Kaldırdı.