Zeynep bt. Cahş'ın (r.ah.) anlattığına gore:
Hz. Peygamber (a.s.) bir kere uykusundan: "Allah'tan başka ilah yoktur. Vukuu yaklaşan şerden dolayı vay Arab'ın haline! Bugun Ye'cuc ve Me'cuc seddinden şu kadarı acıldı" diyerek uyandı. Sufyan eliyle on işareti yapmıştır. Ben: Ey Allah'ın Resulu! İcimizde bunca iyi kimseler varken biz helak olur muyuz? dedim. Allah Resulu! "Evet. Pislik ve kotuluk coğaldığı zaman" diye cevap verdi.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5128

Ebu Hureyre (r.a.)
Hz. Peygamber'in (a.s.): "Bu gun Ye'cuc ve Me'cuc seddinden şunun gibi bir delik acıldı" buyurdu. Ravi Vuheyb, eliyle doksan işaretini yapmıştır.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5130

Hz. Aişe'nin (r.ah.) anlattığına gore:
Allah Resulu (a.s.) uykusunda sıcradı. Biz Ey Allah'ın Resulu uykunda şimdiye kadar yapmadığın bir şey yaptın dedik. Bunun uzerine: "Şaşacak şey! Ummetimden bir takım insanlar KÂbe'ye sığınmış Kureyşli bir adam sebebiyle KÂbe'ye kastediyorlar. Nihayet onlar Beyda'ya ulaştıkları zaman yere batırıldılar" buyurdu. Biz: Ey Allah'ın Resulu! Şuphesiz ki yolda bir cok insan olabilir, dedik. Resulullah: "Evet, onların arasında bilerek gelenler, zorlananlar ve yolcular da vardır. Bunların hepsi birden helak olacaklar da farklı yerlerden cıkacaklar. Allah onları niyetlerine gore diriltecektir" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5134

Usame'nin (r.a.) naklettiğine gore:
Allah Resulu (a.s.) Medine'nin burclarından birine cıkıp baktı da sonra: "Benim gorduğumu gorebiliyor musunuz? Ben evlerinizin aralarında fitnelerin yerlerini, su gozleri gibi goruyorum" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5135

Ebu Hureyre (r.a.)
Allah Resulu'nun (a.s.) şoyle buyurduğunu haber vermiştir: "Gelecekte bir takım fitneler olacaktır. Fitne zamanında oturan kişi ayakta durandan; ayakta duran yuruyenden; yuruyen koşandan hayırlıdır. Her kim fitnelerin başına dikilirse fitneler onu yıkar. Her kim fitne zamanı sığınacak bir yer bulursa hemen oraya sığınsın."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5136

Ebu Bekre (r.a.)
Allah Resulu'nu (a.s.): "İki musluman kılıcları ile karşı karşıya geldikleri zaman olduren de olen de Cehennemdedir" buyururken işittim, demiştir. Bunun uzerine ya ben ya da bir başkası: Ey Allah'ın Resulu! Olduren boyle ama olene ne oluyor? dedi. Allah Resulu: "Olen de arkadaşını oldurmek istemiştir" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5139

Ebu Hureyre'nin (r.a.) rivayet ettiğine gore:
Resulullah (a.s.) şoyle buyurdu: "İki buyuk fırka savaşıp aralarında buyuk bir harp olmadıkca Kıyamet kopmayacaktır. Halbuki ikisinin davası da birdir."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5142

Ebu Hureyre'den (r.a.) nakledildiğine gore:
Allah Resulu (a.s.): "Herc vakıaları coğalmadıkca Kıyamet kopmaz" buyurdu. Sahabeler: Ey Allah'ın Resulu! Herc nedir? diye sordular. Allah Resulu: "Oldurmek, oldurmek!" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5143

Huzeyfe b. Yeman (r.a.) şoyle anlatır:
Allah'a yemin ederim ki benimle Kıyametin kopması arasında olacak her fitneyi insanların en iyi bileni benimdir. Bu da bende, Allah Resulu'nun bana gizlice soylediği, benden başkasına da soylemediği bir sır olmasındandır. LÂkin Allah Resulu, benim de icinde bulunduğum bir mecliste fitnelerden bahsederken bunu soylemiştir. Allah Resulu (a.s.) fitneleri sayarken şoyle buyurdu: "Onlardan ucu var ki hemen hemen hic bir şey bırakmayacaktır. Yine onlardan yaz ruzgÂrları gibi oyle fitneler vardır ki bir kısmı kucuk, bir kısmı da buyuktur."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5146

Ebu Hureyre'den (r.a.)
Allah Resulu'nun (a.s.) şoyle buyurduğu nakledilmiştir: "Fırat nehri (suları gitmesi sebebiyle) altın bir dağı meydana cıkarmadıkca Kıyamet kopmaz. İnsanlar onun icin savaşacak ve her yuz kişiden doksan dokuzu oldurulecektir. Onlardan her bir kimse: Keşke kurtulan ben olsaydım! diyecektir."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5152

Ebu Hureyre (r.a.)
Allah Resulu'nun (a.s.) şoyle buyurduğunu haber vermiştir: "Hicaz toprağından, Busra'daki develerin boyunlarını aydınlatan bir ateş cıkmadıkca Kıyamet kopmayacaktır."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5164

Abdullah b. Omer (r.ahm.),
Allah Resulu'nu (a.s.) doğu tarafına yonelmiş bir halde: "Haberiniz olsun ki fitne işte şuradadır. İyi biliniz ki fitne bu tarafta, şeytanın boynuzunun cıktığı yerdedir" buyururken işitmiştir.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5167

Ebu Hureyre (r.a.) şoyle anlatır:
Allah Resulu (a.s.): "Devs kabilesi kadınlarının kalcaları Zu'l-Halasa'nın etrafında calkalanmadıkca Kıyamet kopmaz," buyurdu. Zu'l-Halasa, Tebale'de, cahiliyet devrinde Devs kabilesinin taptığı bir put idi.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5173

Allah Resulu (a.s.): "İnsan, diğer bir insanın kabrinden gecerken: Keşke onun yerinde ben olsaydım! demedikce Kıyamet kopmaz" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5175

Ebu Hureyre'nin (r.a.) ifade ettiğine gore:
Allah Resulu (a.s.): "Kahtan oğullarından bir kişi cıkıp da insanları sopasıyla surmedikce Kıyamet kopmayacaktır" buyurmuştur.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5182

Ebu Hureyre (r.a.)
Hz. Peygamber'in (a.s.) şoyle buyurduğunu bildirmiştir: "Sizler, yuzleri deri kaplanmış kalkanlar gibi olan bir kavimle muharebe etmedikce Kıyamet kopmaz. Ve yine siz, ayakkabıları kece olan bir kavimle harp etmedikce Kıyamet kopmaz" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5184

İbn Omer'den rivayet edildiğine gore:
Hz. Peygamber (a.s.): "Sizler Yahudilerle muhakkak muharebe edecek ve onları oldureceksiniz. Hatta taş bile: Ey musluman! bu Yahudidir; gel de onu oldur! diyecektir" buyurmuştur.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5200

Ebu Hureyre (r.a.)
Allah Resulu'nun (a.s.) şoyle buyurduğunu bildirmiştir: "Muslumanlarla Yahudiler arasında cok kanlı bir muharebe olmadıkca Kıyamet kopmaz. O muharebede muslumanlar Yahudileri tamamiyle oldururler. Hatta bir Yahudi taş ve ağac arkasına saklanacak da o taş veya ağac: Ey Musluman! Ey Allah'ın kulu! Şu arkamdaki bir Yahudidir. Hemen gel de onu oldur, der. Yalnız Ğarkad ağacı mustesnadır. Cunku o Yahudilerin ağaclarındandır."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5203

Ebu Hureyre (r.a.)
Hz. Peygamber'in (a.s.): "Kendilerinin Allah'ın peygamberi olduğunu iddia eden otuza yakın yalancı Deccal gonderilmedikce Kıyamet kopmaz" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5205

Ebu Saîd Hudrî (r.a.)
şoyle anlatır: Ben Mekke yolunda İbn Saîd'e yoldaşlık ettim. Bana: Benim Deccal olduğumu iddia eden bazı insanlarla karşılaştım. Sen Allah Resulu'nun (a.s.): "Deccal'in cocuğu yoktur" buyurduğunu işitmedin mi? dedi. Ben de: Evet dedim. İşte benim cocuğum doğdu! Sonra sen Allah Resulu'nu "Deccal, Medine'ye ve Mekke'ye giremeyecektir" buyururken işitmedin mi? dedi. Ben: Evet diye cevap verdim. İbn Saîd: Muhakkak ki ben Medine'de doğdum ve işte şimdi de Mekke'ye gitmek istiyorum dedi. Ve sonra sozunun sonlarında bana: Fakat vallahi ben Deccalin nerede ve ne zaman doğduğunu ve şimdi nerede bulunduğunu pek iyi bilirim dedi. Boyle soyleyerek kafamı karıştırdı.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5209

Cabir b. Abdullah'ın (r.a.) rivayetinde anlatıldığına gore: Muhammed b. Munkedir
Ben Cabir b. Abdullah'ı, İbn Saîd'in Deccal olduğunu Allah'a yemin ederek soylerken gordum. Ben de: Allah'a yemin mi ediyorsun? dedim. Cabir: Ben, Omer b. Hattab (r.a.) da Peygamber'in yanında İbn Sayyad'ın Deccal olduğuna yemin ettiğini işittim. Peygamber (a.s.) onun bu yeminine karşı cıkmadı, dedi.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5214

Abdullah b. Omer'in (r.ahm.) anlattığına gore:
Omer b. Hattab (r.a.) Allah Resulu (a.s.) ile beraber bir cemaat icinde İbn Sayyad'ın bulunduğu tarafa gitti. Allah Resulu, İbn Sayyad'ı Benu Meğale soyunun kalesi yanında cocuklarla oynarken buldu. İbn Sayyad o sırada henuz buluğ cağına yaklaşmıştı. Allah Resulu onun sırtına eliyle dokununcaya kadar farkına varmadı. Allah Resulu: Benim Allah Resulu olduğuma şahadet eder misin? diye sordu. Bunun uzerine İbn Sayyad Allah Resulu'ne baktı ve: Senin ummilerin Peygamberi olduğuna şahadet ederim, dedi. Sonra İbn Sayyad Resulullah'a: Sen de benim Allah Resulu olduğuma şahadet eder misin? dedi. Resulullah (a.s.) onu reddetmiş ve: Ben Allah'a ve Allah'ın Resullerine iman ettim buyurdu. Sonra Allah Resulu ona: Ne goruyorsun bakalım? diye sordu. İbn Sayyad Bana doğrucu da gelir, yalancı da, diye cevap verdi. Bunun uzerine Allah Resulu: Senin işin cok karışık, buyurdu. Sonra Allah Resulu İbn Sayyad'a: Ben gonlumde senin icin bir şey sakladım, dedi. İbn Sayyad O dumandır, diye cevap verdi. Bunun uzerine Allah Resulu ona: Sus! Sen asla değerini aşamazsın, buyurdu. Bu sırada Omer b. Hattab Ey Allah'ın Resulu! Musaade buyur da şunun boynunu vurayım dedi. Allah Resulu de ona: Eğer bu Deccal ise sen ona asla musallat olamazsın. Deccal değil ise onu oldurmekte senin icin bir hayır yoktur, buyurdu. Abdullah'ın oğlu Salim, Abdullah b. Omer'i (r.ahm.) şoyle derken işittim demiştir: Allah Resulu (a.s.) bundan sonra Ubey b. Kaab Ensari ile beraber İbn Sayyad'ın bulunduğu hurmalığa gitti. Nihayet Allah Resulu hurmalığa girdiği zaman hurma govdeleriyle gizlenmeye başladı. Allah Resulu İbn Sayyad kendisini gormeden İbn Sayyad'dan bir şeyler işitmek istiyordu. Allah Resulu onu kadife ortusu icinde bir şilteye yaslanmış, bir şeyler mırıldanırken gordu. Tam bu sırada İbn Sayyad'ın annesi, hurma ağacının arkasına gizlenmiş bulunan Allah Resulu'nu gordu ve hemen İbn Sayyad'a Ey Safi! İşte Muhammed! diye seslendi. Safi, İbn Sayyad'ın ismidir. İbn Sayyad hızla kalktı. Bunun uzerine Allah Resulu yanındaki sahabelerine: "Kadın onu bıraksaydı ne olduğunu beyan edecekti" buyurdular. Salim b. Abdullah, Abdullah b. Omer'in şoyle dediğini soylemiştir: Bunun uzerine Allah Resulu (a.s.) insanlar icinde ayağa kalktı ve Allah'ı gerektiği şekilde ovdu. Sonra Deccali zikredip şoyle buyurdu: "Ben sizleri ona karşı uyarırım. İstisnasız butun Peygamberler kavmini Deccal'den sakındırmıştır. Nuh da kavmini ondan sakındırmıştır. Fakat şimdi ben size onun hakkında, hic bir Peygamber'in soylememiş olduğu bir şey soyleyeceğim: İyi biliniz ki onun bir gozu kordur. Yuce Allah ise kor değildir."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5215

Enes b. Malik'ten (r.a.) bildirildiğine gore:
Allah Resulu (a.s.) şoyle buyurmuştur: "Ummetini tek gozu kor ve pek yalancı olan (Deccal)dan sakındırmamış hic bir Peygamber yoktur. Dikkat edin ki onun bir gozu kordur. Rabbiniz ise tek gozlu değildir. Onun iki gozunun arasında -Kefere- yazılmıştır."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5219

Huzeyfe (r.a.)
Allah Resulu'nun (a.s.): "Deccal sol gozu kor, gur saclı bir kimsedir. Beraberinde Cennet ve Cehennem vardır. Onun Cehennemi Cennet, Cenneti de Cehennemdir" buyurduğunu soylemiştir.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5222

Allah Resulu (a.s.): "Dikkat edin! Size Deccal hakkında oyle bir şey bildireceğim ki hic bir Peygamber kendi kavmine soylememiştir. Onun bir gozu kordur. Hem Cennetin, hem Cehennemin bir benzeri de onunla beraber gelecektir. Fakat onun Cennet dediği Cehennemdir. Nuh, ona karşı kavmini nasıl uyardıysa, ben de sizi uyarıyorum" demiştir.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5227

Ebu Saîd Hudrî (r.a.) şoyle anlatır:
Allah Resulu (a.s.) bir gun bize Deccal hakkında uzun bir konuşma yaptı. Soyledikleri arasında şu da vardı: Buyurdular ki: "Deccal gelecektir. Fakat Medine yollarına girmek ona haram kılınmıştır. Medine etrafındaki bazı işlenmeyen arazilere kadar varacaktır. O gunun en hayırlı bir siması yahut insanların en hayırlılarından birisi Deccale karşı cıkar ve: Şahadet ederim ki muhakkak sen, Allah Resulu'nun bize haber vermiş olduğu Deccalsın! der. Bunun uzerine Deccal Şimdi ben bu adamı oldurur, sonra diriltirsem ne dersiniz? Bu işte şuphe eder misiniz? diye sorar. Hayır, derler. Deccal o kimseyi hemen oldurur, sonra da diriltir. Ve diriltir diriltmez o kimse: Vallahi senin hakkında hic bir zaman şimdiki kadar basiretli olmamışımdır, der. Bunun uzerine Deccal onu tekrar oldurmek ister. Fakat ona musallat olamaz."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5229

Muğire b. Şu'be (r.a.) şoyle anlatır:
Hic bir kimse Peygamber'e Deccal hakkında benim kadar cok sual sormamıştır. Allah Resulu (a.s.) bana: Ondan seni yoran nedir ki? O sana zarar veremez, buyurdu. Ben de: Ey Allah'ın Resulu! Onun yanında yiyecekler ve nehirler var, diyorlar dedim. Allah Resulu: O, Allah nezdinde bundan daha değersizdir buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5231

Enes b. Malik (r.a.)
Allah Resulu'nun (a.s.) şoyle buyurduğunu bildirmiştir: "Mekke ile Medine dışında Deccal'ın ayak basmayacağı hic bir belde yoktur. Medine'nin butun yollarında, orayı koruyan saf saf melekler vardır. Deccal, Sıbha'ya (corak bir araziye) iner. Medine uc defa sarsılır. Butun kÂfir ve munafıklar Deccal'ın yanına doğru Medine'den cıkarlar."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5236

Sehl b. Sa'd (r.a.)
Ben Peygamber'i (a.s.), şahadet parmağı ve orta parmağı ile işaret ederek: "Kıyamet gunu ile ben şoyle gonderildim" buyururken işittim demiştir.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5244

Enes b. Malik (r.a.)
Allah Resulu (a.s.): "Kıyamet gunu ile ben şu iki parmak gibi gonderildim" buyurdu demiştir.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5245

Hz. Aişe'nin (r.ah.) anlattığına gore:
Bedevi Araplar Allah Resulu'nun yanına geldikleri zaman: Kıyamet ne zaman kopacak, diye Kıyameti sorarlardı. Allah Resulu de onlardan en genc olana bakar ve: "Eğer şu yaşarsa; o ihtiyarlamadan Kıyametiniz kopabilir" buyururdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5248

Enes b. Malik'in (r.a.) anlattığına gore:
Bir adam, Resulullah'a: Kıyamet ne zaman kopacak? diye sordu. Bu sırada yanında Ensar'dan Muhammed adında bir cocuk bulunuyordu. Allah Resulu (a.s.): "Eğer bu cocuk yaşarsa umulur ki o ihtiyarlamadan Kıyamet kopar" buyurdu.
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5249

Ebu Hureyre (r.a.)
Allah Resulu (a.s.): "İki ufurme arasında kırk vardır" buyurdu dedi. Ey Ebu Hureyre, kırk gun mu? dediler. Cevap vermekten cekindim. Onlar: Kırk ay mıdır? diye sordular. Ben cekindim. Bu, kırk sene mi? diye sordular. Ben yine cekindim. Allah Resulu: "Sonra Allah semadan su indirir de onlar sebzenin bitmesi gibi biterler" buyurdu. Keza Allah Resulu: "Bir tek kemik mustesna, insanın curumeyecek hic bir yeri yoktur. O da kuyruk sokumu kemiğidir. Kıyamet gununde tekrar yaratma ondan terkip edilecektir."
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 5253

ALLAH CUMLEMİZİ KORUSUN

.