ŞEYH ŞERİF
Uc yaşına geldiğinde her gece "İhlas" suresini uc bin defa okuyarak zikrettiği soyleniyor.
Bu arada Şeyh Şerif’in ana dili Swahili'nin yanında doğuştan Arapca, İngilizce ve Fransızca’yı da konuşuyor olması ona olan ilgiyi artırıyor.
Bugun altı yaşında olan, Şeyh Şerif Kur'an-ı Kerim'i ezbere biliyor ve ulkesi Tanzanya'nın en unlu vaizi durumunda bulunuyor. Tanzanya'nın dışında, Kongo, Nijerya, Senegal, Libya, Uganda, Kenya, Benin olmak uzere bir cok Afrika ulkesinde vaazu nasihatlerde bulunuyor.
"-Vaaza başlamadan once ne konuşacağımı bilemiyorum.
Vaaza başlayınca kelimeler kendiliğinden ağzımdan dokuluyor. Anlattıklarımdan kendim de cok etkileniyorum".
Altı yaşındaki Şeyh Şerif; butun Afrika kıtasına İslÂmı tebliğ ediyor. Kıta Afrikasında her gittiği yerde onbinlerce kişiye vaazu nasihatlerde bulunuyor. Her gittiği yerde ilgiyle izlenen, bir cok gayri muslim'in Musluman olmasına sebep oluyor. Hatta Şeyh Şerif'in vaazından etkilenen Kongo Cumhurbaşkanı Desire Kabila'da İslamiyetle şereflendi. Musluman olduktan sonra ismini Osman Kabila olarak değiştiren Kongo Cumhurbaşkanı:
"Şeyh Şerif'in vaazlarından son derece etkilendim. Bu cocuk konuştuklarını kendi kafasından uretmiyor. İlahi bir guc tarafından konuşturuluyor" dedi.
KÂinattaki her nesne, her varlık ve her zerre Allah (Celle Celaluh&#251'ın birliğini lisani halleriyle haykırmaktadırlar. Allah Teala (Celle Celaluh&#251 bir Kutsi Hadiste buyuruyor ki:
"O beni zikrettiği zaman ben onunla beraber olurum. O Beni nefsinde zikrederse, ben de onu kendi nefsimde zikrederim. O beni bir topluluk icinde zikrederse, ben onu daha hayırlı kimselerin oluşturduğu bir topluluk icinde zikrederim."(1)
"Allah bir kulunu sevdiğinde Cibril'i cağırır:
Allah falancayı seviyor sen de onu sev, der. Cibril onu sever ve butun gok ehline seslenir:
Allah falancayı seviyor siz de onu sevin, der. Boylece gok ehli de onu sever ve onun icin yeryuzu ehlinin kalbine bir saygı yerleştirir."(2) Bu kutsi hadislerin ifade etmek istediklerini daha iyi anlamak icin bu kucuk cocuk Şeyh Şerif'in altı yıllık omrunu gozden gecirmemiz lazım. Uc yaşında saf temiz ve gunahsız bir yavrunun her gece uc bin ihlas okuduğunu duşunun.
4 Aralık 1993 tarihinde Tanzanya'nın Arusha ilinde katolik mezhebine mensup bir ailenin cocuğu olarak dunyaya geldi. Doğumu ile beraber sağlık problemleri ortaya cıkmaya başladı. Yapılan tedaviler neticesinde sağlığına kavuştu. Bu arada dort aylık bebek olağan ustu haller gostermeye başlamıştı. Dort aylıkken konuşmaya başladı, ağzından ilk cıkan soz de "Allahu Ekber" oldu. Cocuklarının bu olağan ustu durumunu goren aile Musluman oldu.
Uc yaşına geldiğinde her gece "İhlas" suresini uc bin defa okuyarak zikrediyordu. Bu arada Şeyh Şerif ana dili Swahili' nin yanında doğuştan Arapca, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.
Bugun altı yaşında olan, Şeyh Şerif Kur'an-ı Kerim'i ezbere biliyor ve ulkesi Tanzanya' nın en unlu vaizi durumunda bulunuyor. Tanzanya'nın dışında, Kongo, Nijerya, Senegal, Libya, Uganda, Kenya, Benin olmak uzere bir cok Afrika ulkesinde vaazu nasihatlerde bulunuyor. Vaazlarını onbinler hatta yuzbinler ilgiyle dinliyor. Dinleyenlerden bir cokları da İslamiyetle şerefleniyor.
Kaynakların bildirdiğine gore Şeyh Şerif vaazları sırasında yaşadıklarını şoyle anlatıyor:
"Vaaza başlamadan once ne konuşacağımı bilemiyorum. Vaaza başlayınca kelimeler kendiliğinden ağzımdan dokuluyor. Anlattıklarımdan kendim de cok etkileniyorum".
Goruşlerine baş vurduğumuz ilim ve irfan sahibi Hocaefendiler:
Şeyh Şerif'in Allah (Celle Celaluh&#251'ın bir hikmeti olduğunu ve Ahir zamanda geleceği vaadedilen Mehdi (Aleyhisselam)'nin habercisi olabileceğini, soylediler.
Son soz;
Allah (Celle Celaluh&#251 Yuce hakikati; Kutsal kitaplarıyla, Peygamberleriyle bildirdiği gibi bazen de kundaktaki bebeklerle, hayvanatla, bitkilerle de bize bildirir ve gosterir. En doğrusunu Allah (Celle Celaluh&#251 bilir.

DİPNOTLAR:
1. Buhari: tevhid; 15,43
2. Buhari: Bedû'l-Halk: 6